Szpinakowe ciasteczka

Składniki

- 55 gramów mąki kukurydzianej
- 11 mąki ryżowej
- 50 gramów margaryny bezmlecznej
- 80 gramów szklanki wody
- 3 łyżki kleiku ryżowego
- 25 gramów szpinaku

Sposób przyrządzenia

Uwilbiam ciasteczk i kocham szpinak, stąd też ten przepis podbił moje serce. Doskonały dla osób, które mają uczulenie na jajka oraz białko mleka krowiego. Polecam również osob, które nie jedzą mięsa. Przepis pochodzi ze strony: http://www.mamazone.pl/kuchnia/przepisy/niemowle/201102/ciasteczka-ze-szpinaku.aspx


Makę mieszamy z margaryną. Klik rozpuszamy w wodzie ze szpinakiem, po czym dodajemy do mąki z margaryną. Zagnieciane ciasto wkładmy do woreczka i zostawiamy na 15 minut w zamrażalniku. Między czasie smarujemy blachę oliwą z oliwek. Ciasto z zamrażalnika dzielimy na małe kulki i pieczemy w rozgrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Smacznedo