Sałatka z fasolki szparagowej z koprem i serem feta.

Składniki

Fasolka szparagowa zielona lub żółta dowolnej ilości.
Czosnek też dowolnej ilości ale musi być.
Dużo, bardzo dużo koperku
Ser feta. Ja lubię ser z Lidla. Jest twardy i nie za słony.
Pieprz grubo zmielony.
Oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy wg uznania.
Soli nie potrzebujemy.

Sposób przyrządzenia

Fasolkę przebieramy, odkrajamy końcówki i gotujemy w wodzie z solą,  łyżeczką cukru i łyżką octu.
Gotujemy do momentu gdy jest jeszcze jędrna.
Fasolkę cedzimy i przelewamy zimną wodą.
Fasolkę kroimy na kawałki .
Ponieważ jest to salatka na piknik, to w pojemniku robimy sos z oliwy, czosnku i pokrojonego kopru.
Dodajemy fasolkę i mieszamy.


Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.

 
I gotowe!!! Smacznego!!!