Żurek Isabelle

Składniki


bulion drobiowy - boczek wędzony gotowany ( ile kto lubi) - żurek w butelce - 4 laski kiełbaski wędzonej - 2 cebulki - ziemniaki ( ile kto lubi)

Sposób przyrządzenia

Ten żurek robię sama tak jak lubię:) Kiedy nastają chłody ratuję siebie i swoją rodzinę pożywnym żurkiem:) Składniki: - bulion drobiowy - boczek wędzony gotowany ( ile kto lubi) - żurek w butelce - 4 laski kiełbaski wędzonej - 2 cebulki - ziemniaki ( ile kto lubi)

   Do wrzącego bulionu drobiowego dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy około 15 minut. W tym czasie podsmażamy na oleju ( lub jeżeli wolimy jak jest tłusto ) na smalcu - boczek, kiełbaskę i cebulkę - wszystko pokrojone w kosteczkę. Ja smażę osobno - każdy składnik na innej patelni. Po 15 minutach do wywaru z ziemniakami dodaję boczek i gotuję 5 minut, następnie dodaję kiełbaskę i gotuję wszystko razem 5 minut. Wlewam żurek z butelki i zagotowuję. Po chwili dodaję przysmażoną cebulkę. Wszystko razem gotuję na małym ogniu około 5 minut:) Moja rodzinka uwielbia ten żurek - o sobie nie wspomnę:) Smacznego:)