DIETA BEZGLUTENOWA-Ryba po Grecku-PYSZNY OBIAD!

Składniki

1 kg filetów z ryby , np mintaja, soli,
2 pomidory obrane ze skórki,
2 marchewki,
1 średnia pietruszka,
1 mały seler,
1 puszeczka koncentratu pomidorowego,
pieprze, sól do smaku, łyżeczka curry, 1 łyżeczka oregano i 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka cukru.
1litr bulionu z kostki

Sposób przyrządzenia

Do bulionu gotującego się wrzucić zamrożone filety z ryby.
Gotowac na wolnym ogniu 5 minut. Obrać marchew, seler i pietruszkę. Zetrzeć na tarce. W osobnym garnku podgrzać oliwę, dodać starte warzywa i dusić na małym ogniu mieszając. Po chwili dolać dwie łyżki bulionu z ryby i dusić, mieszając. Pomidory pokroić w kostke. Dodać pomidory do warzyw w garnku. Po 5 minutach dodać puszkę przecieru pomidorowego, mieszać. Posolić i pieprzyć. Dodać łyżeczkę cukru, bazylię i oregano. Gdy warzywa sa już miękkie, odcedzić rybę i wkłożyć do warzyw, mieszając, tak by ryba za bardzo się nie rozpadła, dodajemy curry. Dusić wszystko jeszcze 15 minut.  Mieszać.