Sycąca i szybka sałatka winogronowa z serem pleśniowym

Składniki

- 200 g winogron zielonych
- 200 g winogron czerwonych
- 50 g orzechów nerkowca
- 50 g orzechów włoskich
- 150 g sera pleśniowego
Sos:
Sok z jednej cytryny
Łyżka miodu
1 mała papryczka chilli
6-7 sztuk śliwek kalifornijskich
Szczypta kurkumy

Sposób przyrządzenia

Przygotowanie sosu:

Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią
kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.

Wykonanie sałatki:

Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca,
orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie
wymieszać.

Smacznego!