Ciasto czekoladowe

Składniki

45 dag ciemnej czekolady
28 dag masła
6 jajek
6 łyżek miodu
42 dag cukru pudru
6-7 dag wiórków kokosowych
28 dag mąki

Sposób przyrządzenia

Posiekaj czekoladę na małe kawałki,przełoż do miseczki i dodaj masło.

Czekolada roztopi się w kapieli wodnej.

Przestudź, dodaj jajka i miód. Wszystko wymieszaj.

Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej.

Formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, należy piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

Przygotuj glazurę:

Posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej.

Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą i posyp wiórkami kokosowymi.

Smacznego!!!