Wielkanocny Baranek

Składniki

3 jajka
1 żółtko
130g cukru
3 łyżeczki cukru waniliowego
75g masła
25g mąki ziemniaczanej
125g mąki pszennej
Do lukru:
cukier puder
1 cytryna
kokos do posypania

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuścić w garnuszku i ostudzić.

Ubić jajka, żółtko, cukier waniliowy na puszystą pianę.

Wymieszać mąkę ziemniaczaną z mąką pszenną i przesiewac do masy jajecznej powoli mieszając.

Następnie dodać roztopione masło.

Formę baranka wysmarować masłem i napełnić ciastem.

Baranka piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 35 minut.

Wymieszaj 3 łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody, a następnie dodawaj cukier puder cały czas mieszając.

Wyjmij baranka z formy, posmaruj go lukrem i posyp wiórkami kokosowymi.

Smacznego!!!