Pizza francuska

Składniki

Farsz:
-pieczarki
-papryka
-kiełbasa
-cebula
-ser
-przecier pomidorowy
-przyprawy: do pizzy, pieprz, sól, vegetta
Ciasto:
- 2 opakowania ciasta francuskiego

Sposób przyrządzenia

Przygotowanie farszu:

Wszystkie składniki kroimy w małe kawałki, wrzucamy na patelnię z niewielką ilością oleju, podsmażamy, nastepnie dodajemu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego i przyprawiamy. Chwilę trzymamy na niewielkim ogniu, aż składniki zmiękną.

Na dno formy do pizzy kładziemy jedną warstwę ciasta francuskiego i nakuwamy widelcem spód. Przekładamy farsz na całą powierzchnię wyłożonego ciasta, dodajemy potarkowany ser, następnie przykrywamy drugą warstwą ciasta og góry i zalepiamy o brzegi tak by nie było szpar. Powierzchnię delikatnie nacinamy nożem robiąc kratkę (uważamy, by nie przeciąć ciasta). smarujemy żółtkiem.

Tak przygotowane ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15-17 minut.

Gotowe! Smacznego!