Marmolada z jabłek - przepis. Przepisy na Przetwory owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
2 kg jabłek (papierówki, antonówki, renety)
1 kg cukru
kilka łyżek soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
1. Jabłka umyć, rozdrobnik, skropić wodą, rozgotować lub w całości upiec.
2. Przetrzeć, połączyć z cukrem i sokiem z cytryny, gotować 6-8 minut na małym ogniu.
3. Przełożyć do słoików typu "twist", zakręcić wieczkami, wstawić do naczynia z wodą i gotować około 20 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.