Domowa pizza w narodowych barwach na cieście półgrubym!!!

Składniki

Na ciasto:
3 dag drożdży
45 dag mąki
szklanka (220ml) ciepłej wody
pół łyżeczki cukru
ok. 3 łyżki oliwy z oliwek
Na sos:
3 łyżki stołowe koncentratu
2 łyżki stołowe ketchupu pikantnego
łyżeczka oregano
łyżeczka tymianku
łyżeczka bazylii
łyżeczka sosu Tao Tao słodko-pikantnego
czosnek granulowany
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
Na wierzch:
0,5 kg żółtego sera
20 dag pieczarek
1 średnia cebula
20 dag szynki, wędliny, salami (do wyboru)
1/2 świeżej czerwonej papryki
oregano
czosnek granulowany
słodka papryka

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Drożdże rozpuszczamy w szklance wody z cukrem i łyżką mąki, zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do mąki wlewamy podrośnięte drożdże i zagniatamy elastyczne ciasto, dodając stopniowo po łyżce oliwy z oliwek. Ciasto wyrabiamy ok. 10 min. i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. pół godziny do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy sos, łącząc składniki podane w przepisie.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmażamy na maśle na złoty kolor. Paprykę, cebulę i wędlinę kroimy w kostkę.
Wyrośnięte ciasto ugniatamy jeszcze chwilę, po czym rozwałkowujemy według uznania w okrąg lub kwadrat na grubość maksymalnie do 0,5 cm.  Ciasto smarujemy sosem. Dodajemy składniki. Posypujemy oregano, czosnkiem granulowanym, papryką słodką.
Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika (termoobieg) i pieczemy ok. 30 min.