Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami

Składniki

- 300 g fasolki szparagowej
- ser żółty Gouda MSM Mońki
- kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- świeże zioła

Sposób przyrządzenia

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą. Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy