Rozgrzewająca zupa pikantno - kwaśna

Składniki

20 g bambus pokrojonego w paski
20 g tofu pokrojonego w paseczki
10 g grzybów mun pokrojonych w paski
10 ml ostu ryżowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka sosu pomidorowego
1 łyżeczka sosu chuii
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
2 g białego pieprzu
1 łyżeczka soli
250 ml rosołu z kury
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka posiekanego pora
1 łyżeczka oleju sezamowego
jajko

Sposób przyrządzenia

1 . Wszystkie składniki wrzucić do wrzątku na minutę , wyjąć . 


2 . Zagotować rozsół , dodać wszystkie przyprawy  , wlać mąkę  rozmieszaną w 1/2 szklanki wody , następnie dodać wszystkie pokrojone składniki .


3 . Równomiernie rozprowdzić w rosole roztrzepane jajko , wyłączyć gaz , dodać łyżeczkę oleju sezamowego i pora .