Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym

Składniki

- 2 średnie cukinie
- 800 g mięsa mielonego
- 2 średnie cebule
- 1 świeża papryka
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 pomidory
- 4 łyżki musztardy sarepskiej Tarsmak
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Cukinię umyć, przaciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojone w kostkę cebulęoraz paprykę, wyciśniety czosnek, zioła prowansalskie i posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nia cukinię. Na mięso położyc pokrojonego w kostke pomidora i polać sosem z wymieszanje musztardy srapeskiej Tarsmak i śmietany. Całość obficie posypać żółtym serem. Piecw tem. 180 stopni przez 45 minut.