Grejpfruyowy sernik

Składniki

1 kg twarogu
3 szklanki mąki
4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 kostka margaryny
2 łyżki zagęszczonego mleka toffi
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki śmietany
2 łyżki kakao
2 czerwone grejpfruty
1 budyń waniliowy

Sposób przyrządzenia

1 . Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia , 1/2 szklanki cukru , śmietaną , żółtkami i margaryną . Dodaj zagęszczone mleko i kakao , zagnieć . Schłodź .


2 . Twaróg zmiel , zmiksuj z 1/2 szklanki cukru i budyniem . Białka ubij z resztą cukru , połącz z serem . Grejpfruty obuerz , podziel na cząstki .


3 . Formę wylep połową ciasta , ułóż masę serową i grejpfruty . Na wierzch zetrzyj resztę cista . Piecz godzimę w 180 stopniach C .