Tort urodzinowy

Składniki

9 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki zwykłej
0,5 szkl cukru

masa:
2 śmietany 30% (2x250ml)
2 serki mascarpone
0,5 szklanki cukru pudry
1 SŁOIK CZEMU TRUSKAWKOWEGO
truskawki
czekolada do starcia

Sposób przyrządzenia

ŻÓŁTKA ODZIELAMY OD BIAŁEK I UBIJAMY Z CUKREM NA JEDNOLITĄ MASĘ.

BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO I POWOLI DODAJEMY DO JAJEK A NA KOŃCU PRZESIANĄ MĄKĘ Z PROSZKIEM WLEWAMY DO TORTOWNICY I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA.

sMIETANE 30% UBIJAMY NA SZTYWNO DODAJEMY CUKIER I SEREK UBIJAMY NA JEDNOLITA MASĘ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI

UPIECZONY BISZKOPT KROIMY NA 3 CZESCI NASACZAMY HERBATA Z CYTRYNĄ I CUKREM.  NAKLADAMY DZEM, NA DRUGIEJ WARSTWIE SMIETANA TRUSKAWKI SMIETANA I NA TRZECIEJ LADNIE OTACZAMY SMIETANA I NA GORZE SCIERAMY CZEKOLADĘ I WKLADAMY DO LODOWKI.