Kuleczki bounty

Składniki

200 g. wiórków kokosowych
70 g. masła lub margaryny
100 ml śmietany kremówki
70 g. cukru pudru
ok. 1,5 tabliczki czekolady mlecznej lub innej ulubionej

Sposób przyrządzenia

1.Śmietankę z masłem roztapiamy, mieszamy wiórki z cukrem pudrem,dodajemy miksturę ze śmietaną i masłem, mieszamy. Formujemy kokosowe kulki, dociskając w dłoni i układamy na blaszce na folii aluminiowej, wkładamy na 15-20 minut do zamrażarki.
2.W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Po wyjęciu kuleczek maczamy każdą w czekoladzie, pomagając sobie wykałaczką. Następnie wkładamy kilka godzin do lodówki i czekamy aż czekolada dobrze zastygnie. 

Są pyszne i smakują lepiej niż batoniki ze sklepu. 

A oto efekt mojej pracy :)
Kuleczki Bounty
Smacznego!