Kolorowe szaszłyki z ziemniakami w cebuli

Składniki

Filet z kurczaka
Papryka czerwona
Papryka zielona
Papryka żółta
Pieczarki
Cebula
Ziemniaki
Cebula
Olej
Przyprawa do grilla KAMIS - szaszłyki
Przyprawa do grilla KAMIS - klasyczna
Musztarda KAMIS sarepska

Sposób przyrządzenia

2 łyżki oleju i szczypta przyprawy KAMIS do szaszłyków - mieszamy i robimy marynatę w którą wkładamy filet z kurczaka pokrojony w kostkę.


Paprykę kroimy kostkę, pieczarki obieramy, cebulę kroimy na grube plastry. 


Na patyczki do szaszłyków nabijamy zamarynowany filet z kurczaka, paprykę zieloną, pieczarkę, znowu mięsko, paprykę czerwoną, cebulę. mięso, paprykę żółtą cebulę i kończymy mięsem. Posypujemy przyprawą do grilla KAMIS klasyczny i grillujemy popijając malinowe piwko :)


Ziemniaki i cebulę kroimi w kosteczkę. Posypujemy przyprawą do grilla KAMIS klasyczny, układamy na folii aluminowej, szczelnie zamykamy i grillujemy.


Obiad z grilla gotowy.


Smacznego i pięknego lata!