Flaczki - druga miłośc każdego mężczyzny.

Składniki

1 kg oczyszczonych i pokrojonych flaczków.
1 kawalek szponderka na rosół.
2 łyżki mąki do zagęszczenia
Sól, pieprz , papryka, imbir, majeranek , oregano.

Sposób przyrządzenia

Kupione obgotowane i pokrojone flaczki zalać wodą i niech postoją. 

Odcedzić i powtórzyć czynność.

Włożyć do garnka , zalać wodą i zagotować.

Odcedzić i powtórzyć czynność.

Znów odcedzić i zalać wodą . Dodać 1 kostkę rosołową i gotować do "prawie" miękkości na małym ogniu.

W tym czasie też ugotować rosół ze szponderka z dodatkiem podstawowych warzyw( marchew, pietruszka, por , seler, trochę kapusty i kawalek pokrojonego imbiru. Gotować do miękkości mięska wołówego.

Ugotowane flaczki odcedzić i zalać przecedzonym rosołem. Gotować jeszcze z 1/2 h.

Na suchej patelni upalić 2 łyżki mąki . Ostudzić i rozprowadzić zimną wodą. Wlać do flaczków z rosołem.

Dodać po łyżce oregano, majeranku, ziołowego pieprzu i słodkiej papryki oraz łyżeczkę zmielonego imbiru. 

Dodać pokrojoną marchewkę i mięsko bez tłustych częsci. 

Jeszcze chwilkę podgotować .

I można podawać!!! Smacznego!!!