Makaronowa zapiekanka w 6 krokach!

Składniki

Międzybrodzki Makaron np. świderki, pierożek lub kolanko – 250g
Suszony majeranek – 3-4 łyżeczki
Suszona, słodka papryka – 1 łyżeczka
Pomidory – 3 szt.
Ser np. parmezan

Sposób przyrządzenia

  1. Makaron gotujemy al. dente, następnie odcedzamy i przekładamy na żaroodpornego naczynia.
  2. Pomidory zalewamy wrzątkiem na 10 minut
  3. Makaron doprawiamy majerankiem, czosnkiem i papryką
  4. Pomidory po 10 minutach schładzamy zimną wodą, ściągamy skórkę, kroimy w kostkę, a następnie układamy na makaronie kolejna warstwę z nich
  5. Ser ścieramy na tarce i kładziemy jako 3cią warstwę. Jako ilość zależy od naszego uznania.
  6. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. 30 minut

 

Życzymy smacznego!

Przepis polecają Międzybrodzkie Makarony