Wielkanocna pieczeń z daktylami i grzybami z jajek

Składniki


1.5 kg schabu bez kości
świeże daktyle kilkanaście sztuk
marynata do mięs
ziele angelskie,liść laurowy
pieprz zielony
oliwa z oliwek
jajka 3 szt
5 torebek herbaty

Sposób przyrządzenia

Schab myjemy i osuszamy,następnie nacinamy wzdłuż.
Układamy świeże daktyle i zawijamy w roladę.Przygotowujemy marynatę do mięs
wg wskazówek na opakowaniu.Nacieramy mięso,owijamy sznurkiem i wstawiamy do lodówki na
24 godz.Po tym czasie skrapiamy oliwa z oliwek i układamy w żaroodpornym naczyniu.Wkładamy do zimnego
piekarnika nastawiając temperaturę na 180 stopni i pieczemy około 1.5 godz.
Jajka gotujemy na twardo 3 sztuki.Obieramy,odkrawamy szersza część jajka gotujemy około 10 minut w
niewielkiej ilości wody z 4-5 torebkami herbaty,az uzyskamy brązowy kolor.Drugą część jajka nadziewamy
dowolnym farszem,u mnie są żółtka z przyprawami i kiełkami.Nakładamy kapelusz i grzybek gotowy.
Pieczeń układamy na talerzu,sypiemy kiełki układamy grzybki z jajek.