Karkówka gotowana. - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Karkówka gotowana.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	1-1,5 kg schabu karkowego
•	2 ząbki czosnku
•	1/2 cebuli
•	liść laurowy
•	4 ziarna ziela angielskiego
•	2 łyżeczki majeranku
•	kilka ziaren czarnego pieprzu 
•	sól
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Mięso umyć i włożyć do mocno osolonej wody (takiej w której, jajko będzie pływać) na 3-5 dni,  i postawić w chłodnym miejscu.
- Po tym czasie mięso opłukać,  obwiązać mocno nicią lub włożyć do siatki, umieścić w garnku z wodą tak aby mięso było całe przykryte.
- Dodać obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, cebulę, zagotować, zebrać pianę dodać 2 łyżeczki roztartego w dłoniach majeranku, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości (na każdy kilogram karkówki, powinna przypadać godzina gotowania).
- Po ugotowaniu zdjąć z ognia i zostawić w wodzie na całą noc w zimnym miejscu. Po tym czasie wyjąć z wody, zdjąć nici. Można też posypać ją z wierzchu majerankiem.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.