Duet z jajek faszerowanych.

Składniki

• 8 jajek
• 4 rzodkiewki
• ½ świeżego ogórka
• 1łyżka majonezu
• 2 łyżki kukurydzy konserwowej
• 1 łyżka keczupu
• 3 plasterki wędzonej szynki
• Szczypta papryki
• Sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

·         Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.

·          Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.

·         Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.