KACZUSZKI

Składniki

• 3 jajka
• 3 łyżeczki białego sera


DO DEKORACJI:
• majonez, papryka czerwona i żółta, gorzka czekolada
• sałata, szczypiorek, natka pietruszki, listki bazylii
• pomidor, ogórek

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Każde jajko lekko ściąć , aby kaczuszka była stabilniejsza. Z białego sera uformować małe kulki (główki kaczuszek). Na talerzu ułożyć liście sałaty, na nich jajka. Wykałaczką umocować główki kaczuszek. Z kawałków czekolady uformować oczka, z czerwonej papryki dziób a z żółtej skrzydełka. Polać jajka odrobiną majonezu. Ze szczypiorku umieszczonego w kleksie majonezu przygotować trawę. Pokrojone w plasterki pomidory i ogórki ułożyć na brzegu talerza. Całość posyp posiekaną natką pietruszki i obłożyć listkami bazylii.