Wielkanocne kurki w jajkach - na odwrót niż w naturze;)

Składniki

jajka 6 sztuk
kurki 1.5 szklanki
cebula 1 sztuka
sól,pieprz do smaku
olej 1 łyżka
natka pietruszki 0.3 pęczka

Sposób przyrządzenia

Mniej tradycyjna wersja podania wielkanocnych jajek!

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ostygnięciu i obraniu kroimy po długości na pół.
Przygotowujemy farsz: cebulę obieramy i siekamy w drobniutką kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju i doprowadzamy do zeszklenia.
Następnie dodajemy pokruszone/pokrojone na małe kawałki kurki (na Wielkanoc korzystam z zamrożonych przeze mnie kurek, lekko obgotowanych/obsmażonych przed mrożeniem - wtedy nie będą gorzkie mimo, że mrożone).
Solimy,pieprzymy. Pod przykryciem powinny nam zmięknąć, a gdy będą miękkie zdejmujemy pokrywkę by wyparowała woda, a farsz lekko się przysmażył.
Z jajek wyjmujemy żółtka i na ich miejsce wkładamy farsz z kurek. Przyprawiamy listkami pietruszki.