Pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki

- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka oleju
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak

Sposób przyrządzenia

Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.