Babka-koszyczek

Składniki


2 szkl mąki pszennej
1i 1/2 szkl cukru
1 szkl wody
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
1/2 szkl maki kartoflanej
2 łyżki kakao
na lukier
1 białko 1 szkl cukru pudru

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem,dodając po łyżce roztopionej margaryny palma,wody i mąki z proszkiem.Na końcu dodać pianę ubitą z białek.
Ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodać kakao a drugą pozostawić białą.Do wysmarowanej formy na babę wylać ciasto na przemian kolory.Piec w temperaturze 180 stopni około 60 minut.
Po upieczeniu odwrócić do góry dnem i polać lukrem królewskim.
1 białko ,szklanka cukru pudru ubijać mikserem.
Giętki patyk owinać taśmą florystyczną lub wstążką,wbić w babkę.Udekorować wstażkami, ozdobami z lukru plastycznego,moje robione własnoręcznie.Smacznego.