Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Składniki

250 g makaronu wstążki
1 filet z piersi kurczaka
1 czerwona papryka
200 g pieczarek
300 g mrożonego szpinaku
por zielona część
250 ml śmietanki kremówki 30%
sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka do smaku
masło
starty żółty ser

Sposób przyrządzenia

Filet,pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w paski,podsmażyć na
maśle.Por pokroić w plasterki, dodać do mięsa i warzyw,smażyć przez
chwilę, wrzucić szpinak i dusić do odparowania wody.Wlać śmietankę
doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 5 minut. Wszystko
połączyć z ugotowanym makaronem (makaron ugotować według wskazówek na
opakowaniu). Posypać żółtym serem.Podawać zaraz po przygotowaniu.