Penne z warzywami

Składniki

250-300 g makaronu penne
1 marchewka
cebula
1/2 czerwonej papryki
kilka różyczek kalafiora (może być mrożony)
3-4 mini kolby kukurydzy
2 łyżki masła
130 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka soku z cytryny
1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

 Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki
(kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na
maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior. Dusić razem
przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze
śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować według przepisu
na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać zaraz po przygotowaniu.