SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I OLIWKAMI

Składniki

• 40 dag makaronu spaghetti
• 50 dag mrożonego szpinaku
• 10 pomidorków koktajlowych
• 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
• 30 dag fety
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.