Zupa z klopsikiem ptaszkiem w makaronowym gniazdku

Składniki

1 litr bulionu warzywnego
koncentrat pomidorowy
Marchewka 2 sztuki ,piertuszka,seler
śmietana do zup
2 dag masła,
sól,
pieprz,
cukier.
mięso mielone 20 dag
makaron gniazdka
dodatkowo oliwki czarne,ser mozzarella

Sposób przyrządzenia

Przygotować bulion, oczyscic warzywa zetrzec na tarce o grubych
oczkach.
Gotować aż warzywka będą miękkie.Włożyć koncentrat pomidorowy
.Doprawic do smaku.Nastepnie dodać łyżkę śmietany ,rozmieszać juz
nie gotować.
Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem,przyprawami do miesa
mielonego.Dodajemy troche bułki tartej
i formujemy klopsiki.obsmażamy je na goracym tłuszczu.Póżniej
dusimy jeszcze w garnku z odrobina wody
i kostki rosołowej aby mięso było miękkie.Z klopsików robimy małe
ptaszki
,oczka z mozzareli i dodajemy mały kawałek oliwki czarnej
a dziubek robimy z ugotowanej marcheweczki.Makaron gniazdka
gotujemy w osolonej wodzie.
Na talerz układamy gniazdko makaronowe na gniazdko kładziemy
ptaszka z klopsika i nalewamy zupę.Smacznego.