Słodka kostka

Składniki

1litr mleka
50dkg żelatyny
cukier waniliowy
niepełna szklanka cukru
galaretki

Sposób przyrządzenia

Przepis lekko czasowy ze względu na szybkość tężenia galaretek, a poza tym robi się go szybciutko.

Galaretki (najmniej 3 kolory, ale można zrobić więcej) rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż tradycyjnie się to robi do galaretek i odstawiamy do stężenia.

Następnie mleko wraz z cukrami zagotowujemy, a w osobnym kubku rozpuszczamy żelatynę w zimnej wodzie. Następnie po zagotowaniu łączymy mleko z żelatyną i studzimy.

Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia głębszego (może być keksówka)i zalewamy te galaretki mlekiem (albo na odwrót do mleka wrzucamy galaretki - efekt jest ten sam)

Odstawiamy wszystko do lodówki aż porządnie stężeje i kroimy na porcje ;)

Smacznego!