Tagliatelle z pomidorami i krewetkami

Składniki


400 gram makaron tagliatelle z pięciu zbóż
500 gram krewetek królewskich
1 słoiczek pomidorów suszonych z zalewy
Sól
Bazylia
Oregano
Pieprz
2 cebule
2 ząbki czosnku
6 oliwek czarnych
4 pomidorki ko

Sposób przyrządzenia

Makaron gotuje w osolonej wodzie 7 minut. Odcedzam i przelewam zimna wodą. Krewetki obieram , myje. Cebulkę obieram następnie kroję drobno a następnie przesmażam na patelni. Krewetki marynuje w oliwie, dodaje bazylie, oregano suszone, sól, pieprz, czosnek sprasowany. Smażę z cebulką na patelni około 3 minuty. Na końcu dodaje pokrojone suszone pomidory. Wrzucam makaron, całość dokładnie mieszam i jeszcze chwile przesmażam. Talerz dekoruje, pomidorkami, oliwkami i ogórkiem zielonym.