LASAGNE

Składniki

SKAŁADNIKI: 1cebula, 250g makaronu lasagne, 1 łyżka oliwy, 1 ząbek czosnku, 250g mięsa mielonego, 3łyżki przecieru pomidorowego, pieprz, dowolne zioła, 200g kremówki, 125ml mleka, po 40g masła i startego sera, sól.

Sposób przyrządzenia

Makaron gotować 2 min, opłukać w zimnej wodzie i odcedzić.W garnku rozgrzac oliwę,dodać posiekaną cebulę i czosnek.Smazyć 10 min,mieszając od czasu do czasu.Dołozyć mięso mielone,przecier pomidorowy i zioła. Gotowac 30min.SOS ŚMIETANOWY: mleko połączyć z kremówką,serem i przyprawami.W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwy ugotowanego makaronu, mięsnego oraz śmietanowego sosu. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Piec 30min w temp. 200 stopni. SMACZNEGO:)