232 odp. Strona 9 z 12 Odsłon wątku: 100584
|
|
|
| Jakich proszków najczęściej używacie? Czy do białych inny i do koloru inny? | |
|
|
161 |
|
Teraz mam niemieckie żel do prania z Persila,i jest świetny,super wypiera.Kapsułek też używam. |
|
|
|
162 |
|
Kamila2010 (2015-07-07 23:12:08)
Teraz mam niemieckie żel do prania z Persila,i jest świetny,super wypiera.Kapsułek też używam. I ja mam jeszcze kapsułki Persila do koloru i do białego, proszek do prania Persil i żel prosto z Niemiec... mąż swego czasu przywiózł... |
|
|
|
163 |
|
Ja mam persil, ale proszek... |
|
|
|
164 |
|
Ja wzięłam ostatnio E |
|
|
|
165 |
|
Stokrotka (2015-07-08 13:24:11)
Ja wzięłam ostatnio E Ja do takich "brudniejszych" ubrań używam BRYZY... u mnie się sprawdza... |
|
|
|
166 |
|
Dla dzieci kupuję delikatiejsze proszki, lub płatki mydlane, a dla mnie i męża zazwyczaj persil lub żel do prania |
|
|
|
167 |
|
oliwka (2015-07-08 18:10:02)
Stokrotka (2015-07-08 13:24:11)
Ja wzięłam ostatnio E Ja do takich "brudniejszych" ubrań używam BRYZY... u mnie się sprawdza... Miałam jakiś czas.. |
|
|
|
168 |
|
Ja częściej używam proszku do kolorowych tkanin, a ostatnio kupiłam Persil Expert - w biedronce na promocji i po raz pierwszy muszę stwierdzić że jest fatalny. Nie tylko nie chce się ropuścić ale i trudno go wypłukać. Nie wiem czy to dlatego był w dość okazyjnej cenie ale już więcej Persila nie kupię- męczę się teraz aby zużyć to ogromne pudło proszku. |
|
|
|
169 |
|
Wszystko piorę jednym, do koloru |
|
|
|
170 |
|
A znacie taki proszek LANDER?
|
|
| usunięty użytkownik (offline), 16-03-2016 17:32 | 171 |
|
Kupiłam dzisiaj kapsułki Jeszcze ich nie używałam |
|
|
|
172 |
|
Mam bryzę do kolorów, do białego vizir i ariel- kapsułki. baszka (2016-03-16 17:32:53)
Kupiłam dzisiaj kapsułki Jeszcze ich nie używałam Dobre są:) |
|
|
|
173 |
|
baszka (2016-03-16 17:32:53)
Kupiłam dzisiaj kapsułki Jeszcze ich nie używałam bardzo dobre są! |
|
|
|
174 |
|
A nie macie wrażenia że proszki szczególnie te dostępne na naszym rynku ( nie sprowadzane np z niemiec) są coraz słabsze. Ciuszki synka które poplami podczas jedzenia odplamiam specjalnym mydełkiem ale zauważyłam że koszulka czy spodnie które poplamiłam tłuszczem nie wyprały się dobrze kiedy używałam kapsułek. |
|
|
|
175 |
|
też tak uważam, proszki sa słabszej jakośc. Chodzi mi np. ten sam proszek w Niemczech a ten sprzedawany w PL, różni się diametralnie. Kiedyś z mamą robilismy taki test. ten sam proszek z dwóch krajów. Oczywiście ten kupiony w PL wyszedł bardzo słabo! |
|
|
|
176 |
|
gocha2323 (2016-03-16 21:42:49)
też tak uważam, proszki sa słabszej jakośc. Chodzi mi np. ten sam proszek w Niemczech a ten sprzedawany w PL, różni się diametralnie. Kiedyś z mamą robilismy taki test. ten sam proszek z dwóch krajów. Oczywiście ten kupiony w PL wyszedł bardzo słabo! Jest roznica i to duża miedzy proszkami zawsze do Polski zabieram ze sobą zapas proszkow i płynów. |
|
|
|
177 |
|
Ostatnio używam tylko kapsułek...
|
|
|
|
178 |
|
Ha dośc ciekawe forum, moja babcia używała jedynie proszek Bryze do białego, wszystko w nim prała. Ja ostatnio kupiłam REX-a do koloru i nie jest zadowolona, bo nie rozpuszczają się płatki kolorowe podczas prania, i nawet jak nastawię na dodatkowe płukanie i tak mam, zacieki na ubraniach :-( Tragedia. Siostra kupuje jedynie kapsułki Vizira i sobie chwali, ja przetestowałam i stwierdzam, że świetnie pachną i jedynie dopierają tak na 80%. Kolerzanka kupuje kapsułki do białego Ariel i twierdzi, że nawet skarpetki syna dopierają się jakby były nowo kupione. Przestestuje i Ariel, jak skończe te co mam. |
|
|
|
179 |
|
oliwka (2016-03-16 23:34:05)
Ostatnio używam tylko kapsułek...
Persil do białego kupuję pranie jest naprawdę białe. Do kolorów miałam wcześniej proszek E, nie było zle.. Co do bryzy to nie spłukiwał się z szufladki.. trzeba do środka sypać.. |
|
|
|
180 |
|
My tez uzywamy Persila :) |
|
To jest mobilna wersja strony Familie.pl, dostosowana do urządzeń przenośnych z ekranem dotykowym. Jeżeli chcesz zobaczyć pełną wersję strony, przejdź na www.familie.pl.