KulinariaKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 150, liczba wizyt: 254432 |
Nadesłane przez: Dunia dnia 31-12-2014 18:38
Dzisiaj wypróbowałam mąkę owsianą do wypieku kruchego ciasta.
Oj, miałam obawy czy ciasto uda się. Bo i pierwszy raz kupiłam mąkę owsianą i cokolwiek z niej robiłam.
Mąka owsiana podobnie jak pszenna pełnoziarnista inaczej zachowuje się na stolnicy niż mąka pszenna .
Ale ciasto wyszło. Może bardziej kruche i do jedzenia łyżeczką. Chociaż mój mąż zajadał się trzymając kawał szarlotki w palcach.
Nadesłane przez: Dunia dnia 31-12-2014 17:49
Obiecałam córce, że zrobię paszteciki z mąki pełnoziarnistej.
I dzisiaj takowe upiekłam. Przyznam , bałam się że nie uda mi się ciasto.
Ale nic złego nie stało się. Ciasto jest inne bo i mąka inna. Ale paszteciki wyszły pyszne.