Jeśli pierogi, to skąd?
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
Sobie robione czy kupne?
Jeśli kupne to z Biedronki, Lidla, Carrefoura, Tesco? A może z innego sklepu?
Gdzie kupujemy pierogi? Które są najsmaczniejsze?
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
A robicie jak?
My mamy taki przyrząd do wykrawania.
- Zarejestrowany: 31.01.2010, 09:26
- Posty: 21500
A robicie jak?
My mamy taki przyrząd do wykrawania.
Mama wycina filiżanką kułeczka i razem z Młodym lepią ręcznie :)
Tak tak Młody (10lat) lepi takie pierogi, że byście nie poznali, który jest mamy, a który jego ;)
- Zarejestrowany: 26.02.2011, 18:33
- Posty: 208
Pierogi tylko od mojej mamy. Najlepsze!
- Zarejestrowany: 28.01.2009, 07:46
- Posty: 28735
od mojej mamy :) lepszych nie ma. albo z restauracyjki z domowym jedzeniem u nas w mieście. mrożonych nie kupuję.
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Tylko i wyłącznie robione. Choć ostatni zdarzyło się jeść kupne - z Malmy. Bardzo dobre
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
Uwielbiam pierogi, ale tylko domowe.
Mamy, babci albo swoje...
- Zarejestrowany: 26.08.2011, 12:08
- Posty: 22
Pierogi tylko robione przez moją babcię.Pyycha!
Zdarza mi się kupować mrożone, smakowaly mi z Lidla 'pierogi ruskie'.
- Zarejestrowany: 05.05.2012, 08:52
- Posty: 2
Oferuję pierogi ręcznie robione i z ekologicznej mąki i ze zwykłej pszennej... do wyboru
ekologiczne kosztują 25zł.kg
zwykłe 17zł. za kg
taniej niż w sklepie i o niebo smaczniejsze a także zdrowsze bez żadnych konserwantów
zamawiać można przez e-mail domowepierogi.b@gmail.com
dostawa na terenie Warszawy gratis
robię także domową szarlotkę jak ktoś ma ochotę...oraz naleśniki z ekologicznej mąki
zapraszam
- Zarejestrowany: 28.04.2011, 12:46
- Posty: 1137
a co zrobic aby ciasto bylo mieciutkie? moze jakis przepis ;)
- Zarejestrowany: 24.03.2011, 19:58
- Posty: 2498
zagniatasz ciasto i przykrywasz je nagrzaną najlepiej metalową miseczką,czekasz kilka minut.Widziałam u Gessler i jak na razie się sprawdza.Ciasto jest delikatne i się nie rozkleja.
ja pierogi robię sama, czasem Benek mi pomaga i wykańcza brzegi widelcem.
ulubione moich dzieci to pierogi z mięsem.z mężem lubimy jeszcze z serem i owocami
Do ciasta wlewam troszkę oliwy , jest miękie i sprężyste Dobrze wyrobione nie klei się
- Zarejestrowany: 18.04.2012, 15:23
- Posty: 3153
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
- Zarejestrowany: 18.04.2012, 15:23
- Posty: 3153
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
- Zarejestrowany: 24.03.2011, 19:58
- Posty: 2498
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
ja gotuję mięso a potem mielę i doprawiam
- Zarejestrowany: 10.01.2010, 14:35
- Posty: 7481
uwielbiam...sama robiłam tylko raz dawno, dawno temu i nie były dobre...czasami kupuję z mrożone...ale żadne nie dorównują pirogom mojej teściowej...
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
Można robić pierogi z mięsem na dwa sposoby.
1. Ugotowane mięso rosołowe zemleć razem z marchewką , dodać sporo posiekanej zielonej pietruszki. Dokładnie wymieszać. Można dodac jajko.
Takie pierożki najbardziej smakują włąśnie z tym rosołem.Można też podać oddzielnie z podsmażoną cebulką. A można też osmażyć na drugi dzień na patelni. Są booskie!!!
2. Drugi sposób to surowe mięsko z kurczaka ( udka, piersi) lub baranina. Do mięska dodajemy przyprawy( sół , pieprz, majeranek, czosnek) , jajko , trochę tartej bułki. Wyrabiamy i robimy pierogi. Mają one smak kołdunów. I są znakomite z rosołem lub barszczem czerwonym. Ale można je podawać podobnie jak poprzednie.
Smacznego!!!
- Zarejestrowany: 26.11.2010, 16:56
- Posty: 42
Generalnie nie przepadam za pierogami, ale mąż lubi więc ,,,
Zazwyczaj kupuję gotowce, w małej firmie garmażeryjnej po sąsiedzku, są przepyszne, nawet dla mnie :)
Jeśli kupuję to również po sąsiedzku, w Biedronie :)