Jakie zalety gotowania na parze są dla Was najważniejsze? - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

Jakie zalety gotowania na parze są dla Was najważniejsze?

31odp.
Strona 2 z 2
Odsłon wątku: 8528
Użytkownik usunięty
    • Zgłoś naruszenie zasad
    30 grudnia 2011, 13:35 | ID: 714792

    Gotowanie na parze ma wiele zalet - jedenie jest zdrowsze i wartościowsze bo do wody nie "uciekają" nam witaminy i mikro oraz makroelementy, można cały obiad ugotować za jednym zamachem i przez to spada zużycie energii. Ale sparowane potrawy mają też wyjątkowy smak.

    Co dla Was jest najważniejsze? Można zaznaczyć kilka opcji :)

    Użytkownik usunięty
      21
      • Zgłoś naruszenie zasad
      31 grudnia 2011, 11:16 | ID: 715353

      Nie mam specjalnego urządzenia, ale spróbuję z garnkiem i durszlakiem na początek skoro tak zachwalacie:D może i mi zasmakuje.

      Avatar użytkownika kingurcia
      kingurciaPoziom:
      • Zarejestrowany: 07.12.2010, 10:29
      • Posty: 4294
      22
      • Zgłoś naruszenie zasad
      31 grudnia 2011, 13:06 | ID: 715438

      Ja zawsze gotuję na parze w metalowych garnkach, które są do tego dostosowane i nie są tak drogie jak specjalne urządzenia. Jeden jest normalny a drugi ma dziurki w dnie;)

      Użytkownik usunięty
        23
        • Zgłoś naruszenie zasad
        31 grudnia 2011, 18:05 | ID: 715614

        zdrowie!

        Użytkownik usunięty
          24
          • Zgłoś naruszenie zasad
          1 stycznia 2012, 09:09 | ID: 715924
          kingurcia (2011-12-31 14:06:06)

          Ja zawsze gotuję na parze w metalowych garnkach, które są do tego dostosowane i nie są tak drogie jak specjalne urządzenia. Jeden jest normalny a drugi ma dziurki w dnie;)

          Też mam taki zestaw garnków, ale parowar elektryczny też mam. Parowar elektryczny jest lepszy, gdy mam więcej do ugotowania, bo ma trzy poziomy, a garnek metalowy tylko jeden.

          Wszystkie wymienione zalety gotowania na parze są ważne, ale najważniejsze dla mnie jest ZDROWIE.

          Avatar użytkownika ewelka21
          ewelka21Poziom:
          • Zarejestrowany: 16.05.2011, 23:03
          • Posty: 3002
          25
          • Zgłoś naruszenie zasad
          1 stycznia 2012, 11:49 | ID: 716059

          Dla mnie pierwsze 3 opcje:)

          Użytkownik usunięty
            26
            • Zgłoś naruszenie zasad
            2 stycznia 2012, 12:34 | ID: 716861
            kingurcia (2011-12-31 14:06:06)

            Ja zawsze gotuję na parze w metalowych garnkach, które są do tego dostosowane i nie są tak drogie jak specjalne urządzenia. Jeden jest normalny a drugi ma dziurki w dnie;)

            też mam takie;)

            Użytkownik usunięty
              27
              • Zgłoś naruszenie zasad
              2 stycznia 2012, 12:34 | ID: 716863

              a i zdrowie przede wszystkim

              Avatar użytkownika flowerek
              flowerekPoziom:
              • Zarejestrowany: 14.10.2011, 19:26
              • Posty: 40
              28
              • Zgłoś naruszenie zasad
              2 stycznia 2012, 14:43 | ID: 716963

              Mam naczynie wmf do gotowania na parze i bardzo sobie chwale. Wrzucam kilka rodzajow warzyw do niego i mam prawie caly obiad gotowy. Od kiedy to mam, malo kiedy gotuje warzywa w wodzie. Dodatkowo smakuja mi lepiej, a nie sole ich ani przed, ani po gotowaniu. Mieso gotowane na aprze tez bardzo lubie. Taki obiad jest przewaznie szybciej, mam zajete 1 pole na plycie, 1 garnek do mycia i zdrowszy obiad :)

              Avatar użytkownika ULA
              ULAPoziom:
              • Zarejestrowany: 18.03.2008, 09:47
              • Posty: 6183
              29
              • Zgłoś naruszenie zasad
              14 marca 2012, 11:20 | ID: 760717

              Zdrowie, ale nie tylko - np. buraczki na parze są znacznie smacznijsze niż ugotowane "tradycyjnie" {#lang_emotions_tongue_out}

              Avatar użytkownika majdosia
              majdosiaPoziom:
              • Zarejestrowany: 18.11.2010, 15:16
              • Posty: 488
              30
              • Zgłoś naruszenie zasad
              14 marca 2012, 15:15 | ID: 760786
              Ania_29 (2012-01-01 10:09:54)
              kingurcia (2011-12-31 14:06:06)

              Ja zawsze gotuję na parze w metalowych garnkach, które są do tego dostosowane i nie są tak drogie jak specjalne urządzenia. Jeden jest normalny a drugi ma dziurki w dnie;)

              Też mam taki zestaw garnków, ale parowar elektryczny też mam. Parowar elektryczny jest lepszy, gdy mam więcej do ugotowania, bo ma trzy poziomy, a garnek metalowy tylko jeden.

              Wszystkie wymienione zalety gotowania na parze są ważne, ale najważniejsze dla mnie jest ZDROWIE.

              No ja mam taki garnek metalowyy ale ma dwa poziomy:)


              A jedzenie jest smaczne,lepsze i zdrowsze:)I dobre dla mojej córci(nie ma tłuszczu)

              Avatar użytkownika pieszkkaaa
              pieszkkaaaPoziom:
              • Zarejestrowany: 08.04.2014, 12:05
              • Posty: 3
              31
              • Zgłoś naruszenie zasad
              14 maja 2014, 16:13 | ID: 1113004

              Polecacie jakieś urządzenie do gotowania na parze ? Ostatnio przeglądałam sieć i widziałam dużo pozywtynych opinii na temat multicooker ktoś miał styczność korzystał z takiego urządzenia?

              Ostatnio edytowany: 14.05.2014, 17:18, przez: Sonia