Woda "Żywioł Żywiec Zdrój" wycofana... - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

Woda "Żywioł Żywiec Zdrój" wycofana...

16odp.
Strona 1 z 1
Odsłon wątku: 6742
Avatar użytkownika oliwka
oliwkaPoziom:
  • Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
  • Posty: 161880
  • Zgłoś naruszenie zasad
22 września 2016, 10:55 | ID: 1343298
Bolesławiec: mężczyzna poparzył sobie przełyk wodą "Żywioł Żywiec Zdrój". Policja ostrzega mieszkańców

• Do szpitala w Bolesławcu trafił 31-latek z poparzeniami przełyku
• Policja: ostrzegamy mieszkańców aby nie spożywali tej wody
• Rzeczniczka firmy dla WP: woda może być w sklepach w całej Polsce
• Dodała, że "zgrzewka z wodą nie była oryginalnie zapakowana"
• Firma Żywiec Zdrój S.A wycofała ze sprzedaży dwie partie

W środę około godziny 23:00 policja otrzymała zgłoszenie z szpitala w Bolesławcu, że trafił do nich mężczyzna z ciężkim poparzeniem przełyku. Spożył on wcześniej wodę z dwóch butelek "Żywioł Żywiec Zdrój", mocno gazowany. Policja zarekwirowała partię wody oraz powiadomiła producenta i sanepid. - Sprawa jest nietypowa, w tej chwili nie wykluczamy, że woda może być w sklepach w całej Polsce. W zgrzewce znajdowały się butelki z różnych dni produkcyjnych, co nie powinno się zdarzyć - powiedziała WP rzeczniczka firmy Żywiec Zdrój S.A. Martyna Węgrzyn.

Chodzi o wodę źródlaną z partii oznaczonych numerem S 08/ 08/08/08:49/3/1 oraz S 20/04/11:04/3/1.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1038663,title,Boleslawiec-mezczyzna-poparzyl-sobie-przelyk-woda-mineralna-Policja-ostrzega-mieszkancow,wid,18513847,wiadomosc.html

Użytkownik usunięty
    1
    • Zgłoś naruszenie zasad
    22 września 2016, 11:13 | ID: 1343299

    Miał człowiek pecha i to dużego, ale czym to świństwo zatruli???? Ja nie piję żadnych wód okrzykniętych mineralnymi Gotuje i taką piję

    Avatar użytkownika oliwka
    oliwkaPoziom:
    • Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
    • Posty: 161880
    2
    • Zgłoś naruszenie zasad
    22 września 2016, 11:25 | ID: 1343304

    Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...

    http://www.codes.pl/wp-content/uploads/600-zywio%C5%82.jpg

    Użytkownik usunięty
      3
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 11:28 | ID: 1343305
      oliwka (2016-09-22 13:25:41)

      Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...

      http://www.codes.pl/wp-content/uploads/600-zywio%C5%82.jpg

      Ja też Kiedyś pisali o tych wodach , że reklama to ściema 

      Avatar użytkownika oliwka
      oliwkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
      • Posty: 161880
      4
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 12:37 | ID: 1343320
      baszka (2016-09-22 13:28:08)
      oliwka (2016-09-22 13:25:41)

      Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...

      http://www.codes.pl/wp-content/uploads/600-zywio%C5%82.jpg

      Ja też Kiedyś pisali o tych wodach , że reklama to ściema 

      Oczywiście, że ściema... nic w niej nadzwyczajnego nie ma i po co mam za gorszą wodę od "kranowki" płacić...

      Avatar użytkownika Stokrotka
      StokrotkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
      • Posty: 66136
      5
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 13:47 | ID: 1343324

      Ale woda?! Przecież można było dziecku dać się napić i nawet by nie powiedziało! Ale skandal!

      Avatar użytkownika Joaśka35
      Joaśka35Poziom:
      • Zarejestrowany: 11.06.2010, 16:03
      • Posty: 8329
      6
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 15:43 | ID: 1343341

      Nigdy nie lubiłam tej wody, jest wysoce przereklamowana 

      Avatar użytkownika oliwka
      oliwkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
      • Posty: 161880
      7
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 17:01 | ID: 1343351

      Właśnie oglądam w Wiadomościach wypowiedź tego Pana, który napił się tej wody... a zapytani przechodnie mówią, że to może jest prowokacja innych producentów wody... {#co}

      Ostatnio edytowany: 22.09.2016, 17:03, przez: oliwka
      Avatar użytkownika Sonia
      SoniaPoziom:
      • Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
      • Posty: 112855
      8
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 18:24 | ID: 1343364
      oliwka (2016-09-22 19:01:23)

      Właśnie oglądam w Wiadomościach wypowiedź tego Pana, który napił się tej wody... a zapytani przechodnie mówią, że to może jest prowokacja innych producentów wody... {#co}

      Tez to słyszałam...

      Avatar użytkownika gocha2323
      gocha2323Poziom:
      • Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
      • Posty: 12534
      9
      • Zgłoś naruszenie zasad
      22 września 2016, 21:18 | ID: 1343396
      Joaśka35 (2016-09-22 17:43:08)

      Nigdy nie lubiłam tej wody, jest wysoce przereklamowana 

      no ja też nie lubię tej wody! kiedyś na studiach pani prof mówiłą, ze ta woda jest jedną z najgorszych wód na polskim rynku!

      Avatar użytkownika SKORPION1
      SKORPION1Poziom:
      • Zarejestrowany: 06.07.2010, 14:49
      • Posty: 2214
      10
      • Zgłoś naruszenie zasad
      24 września 2016, 14:15 | ID: 1343595

      Jest to przykład ile w tych reklamowanych jako "ekologiczne" produktach znajduje się dodatków chemicznych . 

      Winna jest..... moi drodzy! laborantka co dopuściła partię do sprzedaży .  No i drugi ktoś operujący "kurkiem" tego co jest do tej wody wtłaczane .  

      Poczytajcie co jecie:

      W kiełbasie  zamiast mięsa ( jak kiedyś) mamy dzisiaj różne skrawki, odpady, skórę oraz tłuszcz ...no i chemię bo kiełbasę i wyroby mało kto wędzi dzisiaj w dymie więc  wrzuca się to wszystko do wanny z rozrobioną smołą powstałą przy produkcji drewna na grila .. a po czasie jest sprzedawane jako "wędzone"  .

      Dziś 90% wysokogatunkowych wędlin, które kupujemy w sklepach to produkty wysoko wydajne. Co to oznacza ??  że zawierać one mogą w swojej masie wagi mięsa 50% wtłoczonego płynu.

      Do niedawna ze stu kilogramów mięsa odpowiedniej jakości wolno było wyprodukować 52 kg kabanosów czy 86 kg szynki. "Wydajność" tych wyrobów wynosiła odpowiednio 52 proc. i 86 proc. Dzisiaj z tej samej ilości mięsa produkuje się 200 i więcej kilogramów "szlachetnych" wędlin. 

      Wraz z "demokracją" którą chwalimy przybyła też walka o jak największe zyski  Kiedyś do  do produkcji wędlin wystarczała  tradycyjna maszynkado mięsa i flak dzisiaj stosuje się maszyny : nastrzykiwarki oraz masownice .

      Wiecie co to jest MOM ?? 
      Do roku 1990 stosowanie tego było zabronione ! wykorzystuje się go w parówkach, kaszankach i pasztetowych. To  mieszanina zmielonych kości, chrząstek, szpiku kostnego, ścięgien. i kilka innych dodatków . Najczęściej mamy z tym do czynienia kupując  wyroby z mięsa drobiowego odkostnionego - . Teraz wiecie co jest parówkach, kaszankach i pasztetowych. W parówce może być mięso, ale nie jest to konieczne.  znależć tam możecie nawet "papier toaletowy" .. No i to wszystko zgodne jest z prawem bo papier nie jest gdy go zjemy szkodliwy dla zdrowia a producen swój wyrób może nazwać jak chce.
      Tym mamusie karmicie swoje dzieci


      Mięso "szprycowane" jest (i to dosłownie) substancjami toksycznymi  w postaci "solanki . Skład solanki stanowią wielofosforany, azotany, azotyny służące również do produkcji materiałów wybuchowych, Coca-Coli, nawozów rolniczych. Litr solanki kosztuje 1 zł.  

      Producenci w Polsce zaopatrzyli się w maszyny, które potrafią napompować zabite zwierzę, jeszcze przed rozebraniem je na kawałki. Czy zastanawiacie się kupując szynkę w sklepie, czy woda z solami w niej zawarta to 30, 50 czy 70% wagi. ??
      Aby zabić wstrętny smak i zapach wyrobów dodaje się do nich coraz więcej przypraw. Niedawno technologowie żywności odkryli, że posiadamy piąty smak, występuje on  obok smaku słonego, słodkiego, gorzkiego i kwaśnego.  Nazywa się on  umami - znany od dawna Azjatom. Substancje wywołujące jego wrażenie występują m.in. w niektórych azjatyckich grzybach. Sprawiają, że potrawa bardzo zyskuje na smaku.  Problem w tym, że opracowano już chemiczny odpowiednik naturalnego umami, czyli glutaminian sodu. Jego oddziaływanie na organizm człowieka jest nie do końca poznane. 
       Ale dla obniżenia kosztów produkcji sięgnięto już  po bardziej nowoczesne, tańsze i wydajniejsze surowce. Są to białka soi, skrobia, wyciągi z alg morskich i preparaty z roślin tropikalnych

      Kończąc napiszę krótko że w naszych (i nie tylko bo ta "zaraza" przybyła do Polski z Zachodu) "fabrykach" mięsa jest jak w fabrykach samochodów :

      Wiszące na hakach płaty mięsa  spryskuje się specjalną mieszanką . Najpierw jednak mięso musi być wykąpane w roztworze zawierającym większość pierwiastków z tablicy Mendelejewa, tak aby warstwa lakieru ładnie przylegała i nadawała mu apetyczny, lśniący wygląd. 

      bon appe'tit

      Ostatnio edytowany: 24.09.2016, 14:32, przez: SKORPION1
      Avatar użytkownika Stokrotka
      StokrotkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
      • Posty: 66136
      11
      • Zgłoś naruszenie zasad
      24 września 2016, 17:31 | ID: 1343624
      Odp. na: #10

      Kto widział jak idzie produkcja pewnie już w życiu nie ruszy {#lol} 


      Nie ma to jak własne i pewne, smaczne! 

      Avatar użytkownika SKORPION1
      SKORPION1Poziom:
      • Zarejestrowany: 06.07.2010, 14:49
      • Posty: 2214
      12
      • Zgłoś naruszenie zasad
      24 września 2016, 17:52 | ID: 1343629

      Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).

      Znalezione obrazy dla zapytania Zdjęcie golonki

      Avatar użytkownika Stokrotka
      StokrotkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
      • Posty: 66136
      13
      • Zgłoś naruszenie zasad
      24 września 2016, 18:00 | ID: 1343633
      SKORPION1 (2016-09-24 19:52:17)

      Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).

      Znalezione obrazy dla zapytania Zdjęcie golonki

      {#lol}  a bo to palcami najbardziej smakuje! {#thumbsup}

      Avatar użytkownika gocha2323
      gocha2323Poziom:
      • Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
      • Posty: 12534
      14
      • Zgłoś naruszenie zasad
      24 września 2016, 21:08 | ID: 1343652
      SKORPION1 (2016-09-24 19:52:17)

      Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).

      Znalezione obrazy dla zapytania Zdjęcie golonki

      tak mówią Ci, którzy uważają, ze wyroby wiejskie są robione w fatalnych warunkach  a nie wiedzą jak produkuje sie te wyroby na skale przemysłową! wtedy na pewno jedliby wyroby domowe!