Woda "Żywioł Żywiec Zdrój" wycofana...
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
• Do szpitala w Bolesławcu trafił 31-latek z poparzeniami przełyku
• Policja: ostrzegamy mieszkańców aby nie spożywali tej wody
• Rzeczniczka firmy dla WP: woda może być w sklepach w całej Polsce
• Dodała, że "zgrzewka z wodą nie była oryginalnie zapakowana"
• Firma Żywiec Zdrój S.A wycofała ze sprzedaży dwie partie
W środę około godziny 23:00 policja otrzymała zgłoszenie z szpitala w Bolesławcu, że trafił do nich mężczyzna z ciężkim poparzeniem przełyku. Spożył on wcześniej wodę z dwóch butelek "Żywioł Żywiec Zdrój", mocno gazowany. Policja zarekwirowała partię wody oraz powiadomiła producenta i sanepid. - Sprawa jest nietypowa, w tej chwili nie wykluczamy, że woda może być w sklepach w całej Polsce. W zgrzewce znajdowały się butelki z różnych dni produkcyjnych, co nie powinno się zdarzyć - powiedziała WP rzeczniczka firmy Żywiec Zdrój S.A. Martyna Węgrzyn.
Chodzi o wodę źródlaną z partii oznaczonych numerem S 08/ 08/08/08:49/3/1 oraz S 20/04/11:04/3/1.
Miał człowiek pecha i to dużego, ale czym to świństwo zatruli???? Ja nie piję żadnych wód okrzykniętych mineralnymi Gotuje i taką piję
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...
Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...
Ja też Kiedyś pisali o tych wodach , że reklama to ściema
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Koszmar... nawet woda nie jest bezpieczna... My na szczęście nie kupujemy żadnej wody ze sklepów...
Ja też Kiedyś pisali o tych wodach , że reklama to ściema
Oczywiście, że ściema... nic w niej nadzwyczajnego nie ma i po co mam za gorszą wodę od "kranowki" płacić...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ale woda?! Przecież można było dziecku dać się napić i nawet by nie powiedziało! Ale skandal!
- Zarejestrowany: 11.06.2010, 16:03
- Posty: 8329
Nigdy nie lubiłam tej wody, jest wysoce przereklamowana
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Właśnie oglądam w Wiadomościach wypowiedź tego Pana, który napił się tej wody... a zapytani przechodnie mówią, że to może jest prowokacja innych producentów wody...
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Właśnie oglądam w Wiadomościach wypowiedź tego Pana, który napił się tej wody... a zapytani przechodnie mówią, że to może jest prowokacja innych producentów wody...
Tez to słyszałam...
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Nigdy nie lubiłam tej wody, jest wysoce przereklamowana
no ja też nie lubię tej wody! kiedyś na studiach pani prof mówiłą, ze ta woda jest jedną z najgorszych wód na polskim rynku!
- Zarejestrowany: 06.07.2010, 14:49
- Posty: 2214
Jest to przykład ile w tych reklamowanych jako "ekologiczne" produktach znajduje się dodatków chemicznych .
Winna jest..... moi drodzy! laborantka co dopuściła partię do sprzedaży . No i drugi ktoś operujący "kurkiem" tego co jest do tej wody wtłaczane .
Poczytajcie co jecie:
W kiełbasie zamiast mięsa ( jak kiedyś) mamy dzisiaj różne skrawki, odpady, skórę oraz tłuszcz ...no i chemię bo kiełbasę i wyroby mało kto wędzi dzisiaj w dymie więc wrzuca się to wszystko do wanny z rozrobioną smołą powstałą przy produkcji drewna na grila .. a po czasie jest sprzedawane jako "wędzone" .
Dziś 90% wysokogatunkowych wędlin, które kupujemy w sklepach to produkty wysoko wydajne. Co to oznacza ?? że zawierać one mogą w swojej masie wagi mięsa 50% wtłoczonego płynu.
Do niedawna ze stu kilogramów mięsa odpowiedniej jakości wolno było wyprodukować 52 kg kabanosów czy 86 kg szynki. "Wydajność" tych wyrobów wynosiła odpowiednio 52 proc. i 86 proc. Dzisiaj z tej samej ilości mięsa produkuje się 200 i więcej kilogramów "szlachetnych" wędlin.
Wraz z "demokracją" którą chwalimy przybyła też walka o jak największe zyski Kiedyś do do produkcji wędlin wystarczała tradycyjna maszynkado mięsa i flak dzisiaj stosuje się maszyny : nastrzykiwarki oraz masownice .
Mięso "szprycowane" jest (i to dosłownie) substancjami toksycznymi w postaci "solanki . Skład solanki stanowią wielofosforany, azotany, azotyny służące również do produkcji materiałów wybuchowych, Coca-Coli, nawozów rolniczych. Litr solanki kosztuje 1 zł.
Producenci w Polsce zaopatrzyli się w maszyny, które potrafią napompować zabite zwierzę, jeszcze przed rozebraniem je na kawałki. Czy zastanawiacie się kupując szynkę w sklepie, czy woda z solami w niej zawarta to 30, 50 czy 70% wagi. ??
Kończąc napiszę krótko że w naszych (i nie tylko bo ta "zaraza" przybyła do Polski z Zachodu) "fabrykach" mięsa jest jak w fabrykach samochodów :
bon appe'tit
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Kto widział jak idzie produkcja pewnie już w życiu nie ruszy
Nie ma to jak własne i pewne, smaczne!
- Zarejestrowany: 06.07.2010, 14:49
- Posty: 2214
Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).
a bo to palcami najbardziej smakuje!
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Ja napewno. Właśnie dostałem wyroby z domowego uboju ...salcesonik ..mniam , palce lizać (chociaż to ponoć nie estetyczne). Ale ja mam w nosie normy zachowania się przy stole , golonka w łapsko obojętnie gdzie jestem - lubię ogryzać i już a najlepsze jest zawsze "przy kości" i udko też ( nie tylko z kurczaka).
tak mówią Ci, którzy uważają, ze wyroby wiejskie są robione w fatalnych warunkach a nie wiedzą jak produkuje sie te wyroby na skale przemysłową! wtedy na pewno jedliby wyroby domowe!
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
"Sanepid nie ma zastrzeżeń do przebadanych partii wody Żywiec Zdrój z zakładów w Mirosławcu. Wyniki przeprowadzonych badań kontrpróbek partii wody pobranych 22 września na etapie produkcji oraz z produkcji bieżącej są prawidłowe w zakresie zbadanych parametrów fizykochemicznych i mikrobiologicznych" - podała Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Szczecinie.
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
"Sanepid nie ma zastrzeżeń do przebadanych partii wody Żywiec Zdrój z zakładów w Mirosławcu. Wyniki przeprowadzonych badań kontrpróbek partii wody pobranych 22 września na etapie produkcji oraz z produkcji bieżącej są prawidłowe w zakresie zbadanych parametrów fizykochemicznych i mikrobiologicznych" - podała Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Szczecinie.
Czytałam o tym... ale coś musiało być...