Kupowałam dobrą śmietanę nie warzyła sie Teraz ją wcięło i musze brać to co jest, ale się warzy Próbowałam różnych sposobów i nic Może ktoś z was ma pomysł sprawdzony
                                   24 maja 2012 17:09 | ID: 787018
                  24 maja 2012 17:09 | ID: 787018
              
zachartować? może wlać do ostygniętego?
                                   24 maja 2012 19:16 | ID: 787069
                  24 maja 2012 19:16 | ID: 787069
              
Nie znoszę gdy zwarzy mi sie śmietana w zupie. Najczęściej w ogórkowej albo w pomidorowej. Dlatego wymyśliłam sposób aby tego uniknąć . A więc do kubka wlewam śietanę ( 18%) i połyżce dolewam zupy i od razu po łyżce wlewam do zupy. I tak na zmianę. Trochę to trwa ale jest efekt. Innym sposobem , to jest ostudzenie zupy i wlanie zmieszanej z zupą śmietany.
                                   24 maja 2012 19:21 | ID: 787075
                  24 maja 2012 19:21 | ID: 787075
              
Nie znoszę gdy zwarzy mi sie śmietana w zupie. Najczęściej w ogórkowej albo w pomidorowej. Dlatego wymyśliłam sposób aby tego uniknąć . A więc do kubka wlewam śietanę ( 18%) i połyżce dolewam zupy i od razu po łyżce wlewam do zupy. I tak na zmianę. Trochę to trwa ale jest efekt. Innym sposobem , to jest ostudzenie zupy i wlanie zmieszanej z zupą śmietany.
Ja juz takie "czary" odstawiałam, że brak słów Może tej dobrej chwilowo niema ...
                                   24 maja 2012 19:25 | ID: 787078
                  24 maja 2012 19:25 | ID: 787078
              
My kupujemy taką i jest OK! Dodajemy ją do sosów i zup i zawsze ładnie zabiela :)

                                   24 maja 2012 19:31 | ID: 787084
                  24 maja 2012 19:31 | ID: 787084
              
śmietana musi być minimum 18% i słodka. Niektóre osoby dodają szczyptę cukru do śmietany zanim dodadzą ja do zupy.
                                   24 maja 2012 20:57 | ID: 787107
                  24 maja 2012 20:57 | ID: 787107
              
ja do śmietany dodaję szczyptę soli i trochę zupy , dokładnie mieszam i wlewam do garnka ...
                                   24 maja 2012 21:56 | ID: 787122
                  24 maja 2012 21:56 | ID: 787122
              
Ja poprostu jak wlewam śmietanę to jednocześnie mieszam zupę łyżką,nigdy mi się nie zwarzyła.Można rozrobić w oddzielnym naczyniu śmietanę z chochelką zupy i wlać z powrotem do garnka.
                                   24 maja 2012 22:01 | ID: 787126
                  24 maja 2012 22:01 | ID: 787126
              
Kurcze , ta jakaś toksyczna!!!!! Ani tak, ani tak......
                                   24 maja 2012 22:05 | ID: 787127
                  24 maja 2012 22:05 | ID: 787127
              
To może faktycznie coś jest nie tak z tą śmietaną?datę ważności sprawdzałaś?Tylko raz ją kupiłaś czy już któryś z kolei?
                                   24 maja 2012 22:07 | ID: 787130
                  24 maja 2012 22:07 | ID: 787130
              
Zawsze sprawdzam, ale muszę spróbować kupić inną Tak ją zachwlała to wzięłam...
                                   24 maja 2012 22:30 | ID: 787141
                  24 maja 2012 22:30 | ID: 787141
              
ja również jak wlewm do zupy to caly czas mieszam i tez mi się nigdy nie zważyła
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!