Ile gotować jajka?
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Jajko to niezbędny dodatek do wielkanocy. To prawie symbol. Do koszyczka , na pisanki czy jako danie na stół. Niby takie proste .Nie zawsze udają się idealne. Są różne szkoły na ten temat. A to sześć minut a to że siedem do dziesięciu.. a to dać soli czy kapkę oleju do gotowania aby ładnie się luskaly..
Jak i ile czasu gotować jajka by były idealne?
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Od zagotowania 4,5 minut. Tyle średnio gotuję. Jednak na pisanki ciut dłużej.... Żeby były,, na twardo.
- Zarejestrowany: 11.06.2010, 16:03
- Posty: 8329
7 minut na twardo
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja jakaś nie czasowa jestem.. zawsze albo za długo gotuje albo za krotko.. jak mi się przymomni..ale znalazł na to sposób. Zagotuja się to wyłączam i dochodzą sobie spokojnie. Są idealne.
- Zarejestrowany: 21.10.2015, 13:28
- Posty: 74
Jak chcę żeby były na twardo, to gotuję 5 min. tylko nie wiem od czego to zależy - raz jajko obiera się ze skorupki idealnie a innym razem ciężko odchodzi.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Jak chcę żeby były na twardo, to gotuję 5 min. tylko nie wiem od czego to zależy - raz jajko obiera się ze skorupki idealnie a innym razem ciężko odchodzi.
Myślę że od świeżości jajek. Te świeże nie chcą się ładnie obierać