Upiekę 3 płyty bezowe i nie wiem jaki krem zrobić aby był mega pyszny. Na sam wierzch chce dać ubitą śmietanę 36% i maliny. A czym przełożyć te płyty?
Bardzo Was proszę o pomysły, imprezka już jutro...
                                   17 lipca 2013 08:39 | ID: 989383
                  17 lipca 2013 08:39 | ID: 989383
              
Oglądam torty bezowe w sieci i zastanawiam się czy 3 piętra to za dużo. Wszędzie widzę z dwóch płyt. Duniu? 
                                   17 lipca 2013 08:54 | ID: 989398
                  17 lipca 2013 08:54 | ID: 989398
              
3 warstwy mogą się "rozjeżdżać" ale niekoniecznie.
Najlepiej, przynajmniej dla mnie , smakują bezy z bitą śmietaną.
A tu znalazłam ciekawy krem
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/tort-bezowy-z-kremem-waniliowym.html
                                   17 lipca 2013 09:58 | ID: 989455
                  17 lipca 2013 09:58 | ID: 989455
              
jak tort bezowy to tylko lekki krem. Dla mnie idealne pomysły są na tym blogu http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torty.html ;)
                                   17 lipca 2013 10:33 | ID: 989479
                  17 lipca 2013 10:33 | ID: 989479
              
Sama beza jest słodka, więc zazwyczaj w takich tortach jest lekki krem lub bita śmietana.
Zazwyczaj, ale znalazłam też coś takiego:http://www.znajdzprzepisy.pl/s/krem-do-tortu-bezowego.html
Udanej i pysznej imprezy życzę 
                                   17 lipca 2013 12:26 | ID: 989604
                  17 lipca 2013 12:26 | ID: 989604
              
Dziekuje Wam. bedzie bita smietana i mus malinowy. Fajnie jakbym jeszcze jagody dostała...
                                   17 lipca 2013 12:26 | ID: 989605
                  17 lipca 2013 12:26 | ID: 989605
              
A kto podrzuci pomysł na krem czekoladowy do tortu wisniowo czekoladowego?
                                   17 lipca 2013 12:30 | ID: 989606
                  17 lipca 2013 12:30 | ID: 989606
              
A robiłyście kiedyś deser "pavlova"?
                                   17 lipca 2013 12:42 | ID: 989614
                  17 lipca 2013 12:42 | ID: 989614
              
Do bezy gdy na wierzch miałabyś dodać maliny to krem malinowy był włożyła ubijaś śmietankę miksujesz maliny i mieszasz wszystko w proporcjach.
A w kwestii kremu czekoladowego to najlepszy mi zawsze wychodzi gdy 3 jajka ubijam ze szklanką cukru na parze a potem jak ten puchaty kogel mogel przestygnie, mieszam go z miękką margaryną (najlepiej murzynkiem) i łyżką kakao decomoreno. Najprostszy a najfajniejszy. Czasem do niego dodaję zmielone orzechy.
Udanej imprezki życzę ;)
                                   17 lipca 2013 12:53 | ID: 989629
                  17 lipca 2013 12:53 | ID: 989629
              
Właśnie zrobiłam tort bezowy z bitą śmietaną i morelami z puszki :-)
Ale robiłam też tort bezowy z kremem czekoladowym: 1 kos. masła, 1 kos. Kasi, 2 szkl. cukru pudru, 3 jaja, 2 łyżki śmieatny 30%
                                   17 lipca 2013 12:54 | ID: 989633
                  17 lipca 2013 12:54 | ID: 989633
              
A i tort bezowy robię zawsze z 3 płyt,ale nie piekę ich, kupuję gotowe z sklepu GSS
                                   17 lipca 2013 12:56 | ID: 989638
                  17 lipca 2013 12:56 | ID: 989638
              
A i tort bezowy robię zawsze z 3 płyt,ale nie piekę ich, kupuję gotowe z sklepu GSS
Ja od Szczepańskich mam.
                                   17 lipca 2013 13:00 | ID: 989651
                  17 lipca 2013 13:00 | ID: 989651
              
Właśnie zrobiłam tort bezowy z bitą śmietaną i morelami z puszki :-)
Ale robiłam też tort bezowy z kremem czekoladowym: 1 kos. masła, 1 kos. Kasi, 2 szkl. cukru pudru, 3 jaja, 2 łyżki śmieatny 30%
zapomniałam o kakao, 3 łyżki dodaję
                                   17 lipca 2013 13:01 | ID: 989655
                  17 lipca 2013 13:01 | ID: 989655
              
A i tort bezowy robię zawsze z 3 płyt,ale nie piekę ich, kupuję gotowe z sklepu GSS
Ja od Szczepańskich mam.
Tylko najlepiej płyty przełożyć śmietaną kilka godzin przed podaniem, na drogi dzień tort już się rozjeżdża
                                   17 lipca 2013 13:02 | ID: 989657
                  17 lipca 2013 13:02 | ID: 989657
              
A i tort bezowy robię zawsze z 3 płyt,ale nie piekę ich, kupuję gotowe z sklepu GSS
Ja od Szczepańskich mam.
Tylko najlepiej płyty przełożyć śmietaną kilka godzin przed podaniem, na drogi dzień tort już się rozjeżdża
Tak mam zamiar zrobić.
Co do kremu czekoladowego, chciałabym taki z czekolady, intensywny, z kawałkami czekolady.
                                   17 lipca 2013 13:05 | ID: 989661
                  17 lipca 2013 13:05 | ID: 989661
              
A i tort bezowy robię zawsze z 3 płyt,ale nie piekę ich, kupuję gotowe z sklepu GSS
Ja od Szczepańskich mam.
Tylko najlepiej płyty przełożyć śmietaną kilka godzin przed podaniem, na drogi dzień tort już się rozjeżdża
Tak mam zamiar zrobić.
Co do kremu czekoladowego, chciałabym taki z czekolady, intensywny, z kawałkami czekolady.
To wrzuć do tego kremu kawałki czekolady. Krem jest bardzo dobry, chyba ta śmieatna mu taki puszysty wygląd i świetny smak nadaje
                                   17 lipca 2013 23:37 | ID: 989975
                  17 lipca 2013 23:37 | ID: 989975
              
Wszyscy robią dzisiaj torty bezowe?  Nabrałam ochoty na coś słodkiego
 Nabrałam ochoty na coś słodkiego 
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!