Ja na słono tzn z solą, śmietaną, ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem, ale spotkałam się z wersją na słodko bez cebuli, kopru i szczypiorku i z dodatkiem cukru. Jaką jadacie?
16 grudnia 2010 14:13 | ID: 355510
Widzę, że wyszła nam dyskusja na temat placków ziemniaczanych z mizerią, hiih;) A po dotychczasowych opiniach dominuje mizeria na słono;)
16 grudnia 2010 17:03 | ID: 355732
ja na słono- ale bez szczypiorku i cebuli. tylko pieprz i sól, mąż woli na słodko- sól, pieprz, ocet i cukier.
16 grudnia 2010 19:36 | ID: 355917
Ja w sumie jem taką i taką:)A to dlatego,że w rodzinie od strony mamy je się na słono a od strony taty na słodko:)Ale osobiście bardziej na słono mi smakuje:)
16 grudnia 2010 21:30 | ID: 356030
Widzę, że wyszła nam dyskusja na temat placków ziemniaczanych z mizerią, hiih;) A po dotychczasowych opiniach dominuje mizeria na słono;)
Bije sie w piers - jam to sprawila porownaniem swoim...
16 grudnia 2010 21:57 | ID: 356069
ja robię mizerie z dodatkiem soli trochę cukru, pieprzui oczywiście śmietana, ale to jest rzecz smaku:)
16 grudnia 2010 22:00 | ID: 356074
Nie ma co bić się w pierś, mizeria jest pyszna a placuszki jeszcze lepsze;)
17 grudnia 2010 08:57 | ID: 356237
zawsze na słono z ogórkiem i szczypiorkiem
17 grudnia 2010 22:05 | ID: 357051
ogórek oczywiście na słono z cebulką i szcypiorkiem
20 stycznia 2011 15:55 | ID: 387359
Odkopałam ten wątek, bo pamietam, ze była w nim mowa też o plackach ziemniaczanych:)
Ja dziś pierwszy raz spróbowałam placków z sosem grzybowym, jak jadają niektórzy z Was:)
Pychota!!!!!!
21 stycznia 2011 05:42 | ID: 387907
tylko na slono..
21 stycznia 2011 09:39 | ID: 388075
u nas nigdy mizerii nie podawano z cukrem i nie znam takiego smaku
z jogurtem , solą, szczypiorkiem albo cebulką i koperkiem - tylko tak
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.