Pizza!
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
Ja też nigdy nie jadłam, przynajmniej nie pamiętam.
Lubię owoce morza, więc może spróbuję. Ale także musiałabym ja zjeść sama. Albo kogoś zaprosić...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Wczoraj robiłam na cienkim cieście, dodałam do sosu przyprawę kebab-gyros. Wyszła pyszna.
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
Mój M mega pizzowy, szkoda, że po Nim tego nie widać, bo ja sobie na tyle pozwolić nie mogę.
Kupujemy z piekarni ciasto do pizzy, takie zamrożone, jest genialne i robimy w domu.
Wczoraj robiłam na cienkim cieście, dodałam do sosu przyprawę kebab-gyros. Wyszła pyszna.
Stokrotko, a ja w ogóle robisz sos pomidorowy do pizzy?
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
- Zarejestrowany: 13.03.2012, 17:32
- Posty: 3915
Polecam inną wersję pizzy, pizza z ciasta francuskiego:
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Jak jestem u syna to raz w tygodniu zamawia on 2 rodzaje pizzy - są na prawdę suuuper...
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Mój M mega pizzowy, szkoda, że po Nim tego nie widać, bo ja sobie na tyle pozwolić nie mogę.
Kupujemy z piekarni ciasto do pizzy, takie zamrożone, jest genialne i robimy w domu.
Ja też czasem kupuje takie ciasto:) Chyba zrobie pizzę w weekend:)
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Wczoraj robiłam na cienkim cieście, dodałam do sosu przyprawę kebab-gyros. Wyszła pyszna.
Stokrotko, a ja w ogóle robisz sos pomidorowy do pizzy?
Zaspecjalnie nie robię. U mnie to koncentrat pomidorowy z przyprawami, moja kuzynka zozcieńcza troszkę wodą. A przyprawy zależy jakie mam pod ręką. Ach, lubię jeszcze dodać jakieś przyprawy do ciasta, w mąkę wsypię i zagniatam razem . Ciasto jest wtedy aromatyczne.
- Zarejestrowany: 14.02.2014, 22:30
- Posty: 420
Ja jutro będę robić na obiad. Już się nie mogę doczekać...
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię: mąka, jajko, drożdże, woda i przyprawy jakie lubisz i tyle..
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię: mąka, jajko, drożdże, woda i przyprawy jakie lubisz i tyle..
no z przypraw bazylię, oregano!
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię: mąka, jajko, drożdże, woda i przyprawy jakie lubisz i tyle..
no z przypraw bazylię, oregano!
Albo przyprawę do pizzy taką gotową można
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię: mąka, jajko, drożdże, woda i przyprawy jakie lubisz i tyle..
no z przypraw bazylię, oregano!
Albo przyprawę do pizzy taką gotową można
też taką użyam!
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię tak:
400 mąki, sól i 30 g drożdży wsypuje do miski. Robię wgłębienie i wlewam 4 łyżki oliwy z oliwek. 1/2 łyżeczki cukru do tego. Wyrabiam z tego ciasto dolewając 2/3 szklanki ciepłego mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach. Odkładam na godzinę aż krośnie i gotowe. Wystarczy rozwałkować.
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
robiłąm różne ciasta do pizzy ale nie były smaczne. Brałam przepisy z internetu i dlatego teraz chcę sprawdzony!
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
robiłąm różne ciasta do pizzy ale nie były smaczne. Brałam przepisy z internetu i dlatego teraz chcę sprawdzony!
Ja z tego co napisałem robiłam pizzę trzy razy dostałem go od szwagra on też tak robi. Więc możesz bezpiecznie spróbować.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię tak:
400 mąki, sól i 30 g drożdży wsypuje do miski. Robię wgłębienie i wlewam 4 łyżki oliwy z oliwek. 1/2 łyżeczki cukru do tego. Wyrabiam z tego ciasto dolewając 2/3 szklanki ciepłego mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach. Odkładam na godzinę aż krośnie i gotowe. Wystarczy rozwałkować.
Ja robięna ok. 1kg mąki, oliwe na sam koniec daję.. i jak chcę na grubym to jajko daję..