Wątek:
Rozmroziłam ryby
11odp.
Strona 1 z 1
Odsłon wątku: 2253alanmlPoziom:
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
Rozmroziłam trzy wielkie pstrągi z zamiarem usmażenia ich dziś. Ale zdanie zmieniłam. Czy mogę je w tej postaci trzymać do jutra? Jak? W wodzie? W lodówce?
Ja bym osuszyła, posoliła i wsadziła do lodówki. Ale nie wiem czy to prawidłowo jest.
Ja wrzuciłabym zwyczajnie do lodówki. W jakimś worku i w misce, żeby Ci nic w lodówce nie wyciekło.
oliwkaPoziom:
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
3
Troszeczkę posół i trzymaj w lodówce... na pewno nic się nie stanie... już kilka razy tak robiliśmy....
alanmlPoziom:
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
4
oliwka napisał 2010-05-10 19:40:36
Ale w wodzie dalej mają być?Troszeczkę posół i trzymaj w lodówce... na pewno nic się nie stanie... już kilka razy tak robiliśmy....
monaaa71Poziom:
- Zarejestrowany: 28.01.2009, 07:46
- Posty: 28735
5
alanml napisał 2010-05-10 19:45:02
jak cokolwiek rozmrażam to wrzucam potem do lodówki i jużoliwka napisał 2010-05-10 19:40:36
Ale w wodzie dalej mają być?Troszeczkę posół i trzymaj w lodówce... na pewno nic się nie stanie... już kilka razy tak robiliśmy....
Ja wrzucam do miseczki, posypuję przyprawą do ryb i po kilku godzinach ( np. wieczorem ) polewam mlekiem i trzymam w tym mleku do momentu wrzucenia do parowaru lub na patelnię.
SohoPoziom:
- Zarejestrowany: 07.05.2010, 07:04
- Posty: 351
7
odlać wodę, do lodówki i nie solić! sól wyciaga wodę z mięsa - ryba po usmażeniu będzie sucha.
AlusiaSz napisał 2010-05-10 19:39:47
Ta - ja bym je oprzyprawowała, zafoliowała i do lodówki. A jutro zamiast smażenia bym je upiekła w foli z odrobiną masła.Ja bym osuszyła, posoliła i wsadziła do lodówki. Ale nie wiem czy to prawidłowo jest.
oliwkaPoziom:
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
9
alanml napisał 2010-05-10 19:45:02
W wodzie nie.... hehehe....oliwka napisał 2010-05-10 19:40:36
Ale w wodzie dalej mają być?Troszeczkę posół i trzymaj w lodówce... na pewno nic się nie stanie... już kilka razy tak robiliśmy....

alanmlPoziom:
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
11
Debris napisał 2010-05-11 14:59:51
Dziekuje Wam za rady. Ryby posolilam i sruuu do lodowki. Na drugi dzien były super, zrobiłam w sosie koperkowym. Mniam!i jak rybki upieczone już?????