Tzw "zaklepka"
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
Do pulpetów zaklepke robie tak: podsmażam maslo z mąką i srruuuu do gara :)
Do zup to smietana/woda z mąką.
- Zarejestrowany: 06.08.2009, 10:50
- Posty: 2310
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
U nas też się używa określenia zaprawianie. Ja do zup tylko daj śmietanę. Lubię takie rzadkie.
Jeśli chodzi o sosy, moja Mama zawsze mówiła, że do sosów drobiowych daje się mąkę i śmietanę, a do wieprzowych, tylko mąkę. Ja np. do serduszek daję tylko śmietanę.