 6 sierpnia 2014 09:43 | ID: 1136474
                  6 sierpnia 2014 09:43 | ID: 1136474
              
Dobry dzień  Musztardowcy świętują.
  Musztardowcy świętują. 
Jak byłam mała jadałam musztardę łyżeczką 
                                   6 sierpnia 2014 09:45 | ID: 1136476
                  6 sierpnia 2014 09:45 | ID: 1136476
              
Lubię musztardę sarepską :)
                                   6 sierpnia 2014 10:54 | ID: 1136490
                  6 sierpnia 2014 10:54 | ID: 1136490
              
Uwielbiam musztardę:) Będę dziś świętować":)
                                   6 sierpnia 2014 15:36 | ID: 1136563
                  6 sierpnia 2014 15:36 | ID: 1136563
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
                                   6 sierpnia 2014 17:37 | ID: 1136588
                  6 sierpnia 2014 17:37 | ID: 1136588
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
                                   6 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1136589
                  6 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1136589
              
To ja nie świętuję bo musztardy nie lubię 
                                   6 sierpnia 2014 20:50 | ID: 1136632
                  6 sierpnia 2014 20:50 | ID: 1136632
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
                                   6 sierpnia 2014 20:53 | ID: 1136633
                  6 sierpnia 2014 20:53 | ID: 1136633
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Musztardę zawsze w domu mamy - tego nie dopisałam... ha ha ha...
                                   7 sierpnia 2014 00:07 | ID: 1136669
                  7 sierpnia 2014 00:07 | ID: 1136669
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Żeby było naprawdę po domowemu to nie daję sie gotowej przyprawy tzatziki,tylko doprawiamy solą,pieprzem i ewentulanie sokiem z cytryny.trochę cukru też można dać.
                                   7 sierpnia 2014 08:47 | ID: 1136685
                  7 sierpnia 2014 08:47 | ID: 1136685
              
Prawda co piszesz KAMCIA... ale można iść na skróty..  bo czasami taki sosik robimy na działce...
 bo czasami taki sosik robimy na działce...
                                   7 sierpnia 2014 09:26 | ID: 1136703
                  7 sierpnia 2014 09:26 | ID: 1136703
              
O to zrobię i ja. Co domowe zawsze zdrowsze.
                                   7 sierpnia 2014 19:29 | ID: 1136791
                  7 sierpnia 2014 19:29 | ID: 1136791
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Dziękuję za przepis.Brzmi zachęcająco, wedlug mnie może mieć wiele zastosowań np do plackow ziemniaczanych......
                                   7 sierpnia 2014 23:18 | ID: 1136817
                  7 sierpnia 2014 23:18 | ID: 1136817
              
O tak do placków też można go dodać zamiast śmietanki...
                                   9 sierpnia 2014 14:16 | ID: 1137179
                  9 sierpnia 2014 14:16 | ID: 1137179
              
Wiecie cooo a ja już nie wiem kiedy jadłam musztardę, jakoś jej nie używam, wolę ketczup lub sos tzatziki robiony sposobem domowym...

W domu mam zawsze bo mąż lubi...
To proszę o przepis na ten sos.
Składniki:
Ogórki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Wyciskamy wodę, która powstała przy tarciu ogórków. Do ogórków dodajemy czosnek, serek, majonez i jogurt oraz drobno pokrojony koperek. Następnie dodajemy opakowanie przyprawy tzatziki i całość dokładnie mieszamy.
Porada:
- ogórki obieramy zawsze od jaśniejszej do ciemniejszej strony, po ciemniejszej stronie gromadzi się goryczka, którą moglibyśmy rozprowadzić po naszym ogórku obierając e niewłaściwym kierunku.
Sosik taki nadaje się do wszystkich mięs grillowanych albo jako dodatek do drugich dań... jak dla mnie... PYCHOTA !!!
Dziękuję za przepis.Brzmi zachęcająco, wedlug mnie może mieć wiele zastosowań np do plackow ziemniaczanych......
Już sobie spisałam ale się go naszukałam... zapomiałam gdzie był.. 
                                   9 sierpnia 2014 14:18 | ID: 1137180
                  9 sierpnia 2014 14:18 | ID: 1137180
              
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
                                   9 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1137204
                  9 sierpnia 2014 17:39 | ID: 1137204
              
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
Dopóki świeże i swoje ogóreczki są.
                                   10 sierpnia 2014 08:11 | ID: 1137233
                  10 sierpnia 2014 08:11 | ID: 1137233
              
Zawsze mam musztardę w lodówce - najbardziej lubimy chrzanową .
                                   10 sierpnia 2014 09:04 | ID: 1137244
                  10 sierpnia 2014 09:04 | ID: 1137244
              
Jest super - polecam... u nas każdy grill z nim jest i idzie jak woda...
Dopóki świeże i swoje ogóreczki są.
To trzeba korzystać...
                                   10 sierpnia 2014 09:06 | ID: 1137247
                  10 sierpnia 2014 09:06 | ID: 1137247
              
Zawsze mam musztardę w lodówce - najbardziej lubimy chrzanową .
U nas też jest zawsze sarepska bo mąż jej używa a ja wolę ketchup...
                                   10 sierpnia 2014 09:16 | ID: 1137255
                  10 sierpnia 2014 09:16 | ID: 1137255
              
Najbardziej lubimy z Roleskiego - Jerozolimską i Sarepską. Ja lubię też Francuską :) Zawsze zapas w domu mamy.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!