Lubicie? Ja od jakiegoś czasu bardzo! Jakie są Wasze ulubione marki i rodzaje?
 Świetnie smakuje kanapka z takim serem i np. kiełkami;)
                                  
                  12 lutego 2014 13:46 | ID: 1080700
              
Są przepyszne! Słyszałam jednak, że zabronione w ciąży? Prawda, czy mit?
                                  
                  12 lutego 2014 13:49 | ID: 1080706
              
Są przepyszne! Słyszałam jednak, że zabronione w ciąży? Prawda, czy mit?
Prawda
                                  
                  12 lutego 2014 13:53 | ID: 1080713
              
                                  
                  12 lutego 2014 13:54 | ID: 1080715
              
Są przepyszne! Słyszałam jednak, że zabronione w ciąży? Prawda, czy mit?
Prawda
Coś takiego znalazłam:
Do tej listy dodaj też: ser feta, camembert i produkty z niepasteryzowanego mleka, np. oscypki.W ciąży odstaw je na jakiś czas, bo mogą w nich być bakterie z rodzaju listeria. Kobiety spodziewające się dziecka są około 20 razy bardziej podatne na listeriozę niż pozostali dorośli. Choroba może być przeniesiona do płodu przez łożysko, nawet jeśli u matki nie ma żadnych jej objawów i prowadzić do przedwczesnego porodu, poronienia lub powikłań zdrowotnych u maleństwa.
                                  
                  12 lutego 2014 13:56 | ID: 1080717
              
Bardzo lubię sery pleśniowe. Najbardziej takie naturalne. Dobre są nasze z Turka. Ale ...najlepsze są te śmierdzące francuskie.
                                  
                  12 lutego 2014 13:59 | ID: 1080721
              
Bardzo lubię sery pleśniowe. Najbardziej takie naturalne. Dobre są nasze z Turka. Ale ...najlepsze są te śmierdzące francuskie.
Nigdy takiego nie jadłam.
Póki co to próbowalam camembert z Turka i President, brie z Turka , Camembert z Biedronki i jakiś z niebieską pleśnią też z Biedronki.
                                  
                  12 lutego 2014 14:05 | ID: 1080725
              
Czasem te francuskie kupuję w LIdlu. Ale to i tak są inne niż te kupione na "marche" we Francji od rolników. Te to są cudowne!!! Już chyba nigdy nie posmakuję tej dobroci.
                                  
                  12 lutego 2014 14:13 | ID: 1080728
              
Bardzo lubię sery pleśniowe, zarówno te z porostem pleśni, jak i z jej przerostem. Zazwyczaj kupuję je w sklepie LIDL, bo mają największy wybór.
W większych miastach można kupić takie prawdziwe francuskie lub włoskie sery pleśniowe z mleka niepasteryzowanego na wagę. Okrutnie pachną, ale są pyszne. 
Z włoskich lubię gorgonzolę. Ma ostry, lekko słodkawy smak, no i śmierdzi jak 1000 skarpetek. 
                                  
                  12 lutego 2014 14:14 | ID: 1080729
              
Bardzo lubię Brie i President...
   
                                  
                  12 lutego 2014 14:27 | ID: 1080744
              
Uwielbiam ze świeżą bułeczką z ziarnami,mniaaaaam
                                  
                  12 lutego 2014 14:35 | ID: 1080750
              
Ja sery pleśniowe jem sote. Ewentualnie do wina.
Dla mnie najlepszy ser to taki, który zostawiony na jednym końcu stołu, rano znajduje się na drugim końcu 
                                  
                  12 lutego 2014 14:36 | ID: 1080752
              
Ja lubię okrągłe serki pleśniowe smażone w panierce z bułki tartej lub sezamu. Pycha.
                                  
                  12 lutego 2014 14:38 | ID: 1080753
              
Dobre, Miętówko 
                                  
                  12 lutego 2014 15:18 | ID: 1080773
              
uwielbiam. wczoraj kupiał mega smierdzacy taki i własnie jem
                                  
                  12 lutego 2014 15:21 | ID: 1080778
              
Lubię sery pleśniowe Bardzo....
                                  
                  12 lutego 2014 17:26 | ID: 1080886
              
też lubię:) do kanapaczek z rzodkiewką jeszcze, albo właśnie zasmażane jak kotleciki;)
                                  
                  12 lutego 2014 17:36 | ID: 1080893
              
Smażonych nigdy nie jadłam, muszę spróbować.
                                  
                  12 lutego 2014 17:39 | ID: 1080897
              
Ja lubię okrągłe serki pleśniowe smażone w panierce z bułki tartej lub sezamu. Pycha.
oo właśnie,panierowane są pycha..tak "na surowo" to nie przepadam.Od święta zjem.
                                  
                  12 lutego 2014 18:00 | ID: 1080909
              
w sałatce lubię camembert, w zapiekance makaronowej ze szpinakiem i boczkiem to daję pleśniowy z niebieską pleśnią. No i fetę lubimy:)
                                  
                  12 lutego 2014 18:46 | ID: 1080933
              
w sałatce lubię camembert, w zapiekance makaronowej ze szpinakiem i boczkiem to daję pleśniowy z niebieską pleśnią. No i fetę lubimy:)
Fetę bardzo lubię;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!