A co powiecie na potrawy jednogarnkowe?
- Zarejestrowany: 22.03.2016, 10:12
- Posty: 1080
Czy często robicie jednogarnkowe dania? Są szybkie i mało pracochłonne. Wymagają od Ciebie inwencji i wyczucia smaku.
- Zarejestrowany: 06.11.2014, 17:56
- Posty: 3250
Teraz leczo .. tyle pysznych świeżych warzyw mamy..
i jakie zdrowe wychodzi , u nas bardzo czesto teraz gosci na stole !
Też muszę zrobić, bo to szybkie i proste danie, a takie jednogarnkowe to najlepsze, bo i zmywać dużo potem nie trzeba, taka jestem leniwa
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Gdzie te czasy kiedy starsi ludzie gotowali prawdziwie "po polsku".
- Bigos to musiał być z prawdziwej polskiej kiszonej kapusty i obowiązkowo na smalcu. Czym dłużej stał na gorącej blasze - tym lepiej . .....Obiad : a więc prosta zupka oraz ziemniaki z kaszanką i do tego "polski bigosik" - mniam!.
- Rosół z makaronem (własnej roboty) a na drugie mięso z kurczaka (cycki , nóżki ) z ziemniakami i ćwikła.
...Ale! Dzisiaj kobiety idą na wygodę bo są leniwe . Nie chcą grzebać się w robienie makaronu chociaż to trwa tylko kilka minut . Nie chce im się robić krokietów , gołąbków , nadziewanego królika czy też nadziewanej kaczki czy gęsi. Z tego pośpiechu mamy na stołach to co mamy.
Skorpion!!!!!!!
Piszesz w swoim imieniu?
Bo ja właśnie tak gotuję jak Ty marzysz. I moja córka też.
Może makaronu nie robię bo to trwa trochę dłużej niż chwilę i nie zawsze mam na to czas. Ale bardzo wiele rzeczy przygotowuje w domu. Choć jak słucham koleżanek to idą na łatwiznę i nawet kopytka czy kotleta potrafią gotowego kupic.. ale za to mają czas dla siebie..
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Umnie dzus danie jednogarnkowe, a'la pomidorowa. Tzn dużo warzyw, pierś z kurczaka, i przecier pomidorowy ale sobie robiony :)
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja na niedzielę lubię coś zrobić mam spokos z gotowaniem i niedzielę dla siebie..
- Zarejestrowany: 28.02.2019, 09:05
- Posty: 15
Ja lubię gulasze warzywne z cebulką, pieczarkami, ciecierzycą, papryką itp., zalewam przecierem pomidorowym, do tego trochę mleczka kokosowego albo śmietanki i po pokrojeniu warzyw praktycznie robi się samo, a dobrze rozgrzewa zimą.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja lubię gulasze warzywne z cebulką, pieczarkami, ciecierzycą, papryką itp., zalewam przecierem pomidorowym, do tego trochę mleczka kokosowego albo śmietanki i po pokrojeniu warzyw praktycznie robi się samo, a dobrze rozgrzewa zimą.
Fajne. Może skorzystam z przepisu..
- Zarejestrowany: 10.09.2019, 10:23
- Posty: 25
O jeny aż mi sloinka cieknie, a jeszcze chwile do obiadu mam. Powiem szczerze, ze na weekend jest to fantastyczny pomysł :D
- Zarejestrowany: 17.09.2019, 08:34
- Posty: 10
Gulasz z dynii z mleczkiem kokosowym. Mniam. Uwielbiam