Soczysta szynka :-)
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Hej kochani, ma ktoś sprawdzony sposób na przygotowanie, upieczenie w piekarniku lub ugotowanie soczystej szynki na Święta Wielkanocne ?? My zawsze wędzieliśmy szynki, ale w tym roku niestety nie opłaca się nam samym wędzić, szykować wędzarni. Zawsze wędziliśmy rodzinnie, więc było ok. Poproszę o wszelkie rady :-)
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Każdy swoje sposoby ma.. Przeba potestować jaki najlepszy
Kiedyś robiliśmy samą parzoną, i wiecie że też pyszna, bardzo delikatna wychodzi.
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Każdy swoje sposoby ma.. Przeba potestować jaki najlepszy
Kiedyś robiliśmy samą parzoną, i wiecie że też pyszna, bardzo delikatna wychodzi.
Ale rozumię Stokrotka, że wcześniej była normalnie peklowana??
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
moze i my bedziemy wędzić
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
moze i my bedziemy wędzić
tata na każde Święta sam robi szyneczki!
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Każdy swoje sposoby ma.. Przeba potestować jaki najlepszy
Kiedyś robiliśmy samą parzoną, i wiecie że też pyszna, bardzo delikatna wychodzi.
Ale rozumię Stokrotka, że wcześniej była normalnie peklowana??
Tak. Potem chyba pakowałam w rękaw do pieczenia tylko tak ścisło/przylegle.. w necie chyba było coś nawet o lnianej ściereczne ale w rękawie było OK"
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
moze i my bedziemy wędzić
tata na każde Święta sam robi szyneczki!
mniam zazdroszcze :)
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
moja mama robilas cos tam
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
moja mama robilas cos tam
TZN ??
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
moja mama robilas cos tam
Ciekawe co..?!
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
moja mama robilas cos tam
Ciekawe co..?!
czytala od was jakies porady i schab jej wyszedl pyszny :P
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
jaka była pyszna szyneczka u moich rodziców!! oczywiście swojska!!! mama robiła szynkę z dwóchrodzajów mięsa tzn. z innego pocghodzenia. Pierwsze było z polskich świń a drugie z importu!!! różnica była ogromna!!! z naszych świń była o wiele lepsza!
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
- Zarejestrowany: 19.07.2011, 13:30
- Posty: 4945
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
Tez robie schab s rekawie, ale pieke go w niskiej temperaturze. W tym roku hitem był nadziewany mozzarella i suszonymi pomidorami ;). Na ciepło i zimno smakował wszystkim ;)
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja w tym roku upiekłam schab w rękawie i wyszedł mi na prawde boski, pięknie pachnie, super wygląda, i bosko smakuje, znika ze stołu w mgnieniu oka :-)
Tez robie schab s rekawie, ale pieke go w niskiej temperaturze. W tym roku hitem był nadziewany mozzarella i suszonymi pomidorami ;). Na ciepło i zimno smakował wszystkim ;)
Ponoć taki jest najlepszy :-) A i ja tym razem piekłam w niskiej temperaturze, i był dużo lepszy od tego co kiedyś piekłam w 220 st
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
Hmmmmmmm aż mi ślinka cieknie, bo też bym chętnie zjadła swoją wędzoną :-0
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć