Piknikowe bułeczki mleczne z aksamitnym serkiem i owocami

Składniki

- serek mascarpone – 250 g
- śmietanka słodka 36 - 250 ml
- cukier puder – 2 łyżki
- laska wanilii – 1/2 sztuki
- ulubione owoce np. pomarańcze – 300 g
- pestki granatu - 3 łyżki
- Bułeczki Mleczne (np. Dan Cake) – 10 sztuki

Sposób przyrządzenia

1. Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. 

2. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wmieszany z wanilią.

3. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. 

4. Bułeczki Mleczne przekroić na pół, spód posmarować masą serową. Ułożyć owoce i przykryć górną częścią bułeczki.